Sandık başında yakalandılar

Haklarında çeşitli suçlardan yakalama emri çıkarılan ve şimdiye kadar bulunamayan zanlıların tespiti için çalışma başlatan Aydın ve Antalya polis ekipleri, yerel seçim için oy kullanılan okullarda uygulama başlattı. 270'e yakın kişi sandık başında yakalandı.

Yayınlanma: 29.03.2009 - 11:51
Abone Ol google-news

Aydın ve Antalya'da haklarında çeşitli suçlardan yakalama emri çıkarılan 270'e yakın kişi oy vermek için geldikleri çeşitli yerlerde gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, oy vermek için sandıklara giden ve çeşitli suçlardan arandıkları belirlenen 250'ye yakın kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Antalya kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi nedeniyle çeşitli okullara oy kullanmak için gelen şahısların kimlik yoklamalarını gerçekleştirdi.

Hırsızlık, yankesicilik ve gasp gibi suçlar başta olmak üzere, ifadesi alınmak için aranan, ceza infazı bulunmasına karşın polise teslim olmayan 250'ye yakın kişinin ekipler tarafından oylarını kullandıktan sonra gözaltına alındığı belirtildi.

Yetkililer, zanlıların büyük bir çoğunluğunun ödenmeyen cezalar nedeniyle gıyabında aranan kişiler olduğunu vurguladılar.

Öte yandan Antalya Adliyesi'ne götürülen zanlıların yakınları adliye önünde yoğunluğa neden oldular. Zaman zaman polis memurlarıyla tartışan yurttaşlar, ''Niçin gözaltı alındıklarıyla ilgili bilgi alamadıklarını ve yakınlarıyla görüştürülmediklerini'' söylediler.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, seçim nedeniyle kent merkezindeki okullarda 5 bine yakın sivil ve resmi polis memurunun görev yaptığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler