"Bu bir soğuk savaş virüsüdür"

Çin yönetimi, Kanadalı araştırmacıların ortaya çıkardığı dünya çapında hükümetlerle özel kuruluşların bilgisayarlarına sızan elektronik casusluk ağıyla ilgili olarak, bunun "bir Soğuk Savaş virüsü" olduğu değerlendirmesini yaptı.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 11:48
Abone Ol google-news

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Çin Gang, haftalık olağan basın toplantısında, Çin'in dünya olayları üzerindeki etkisinin güçlenmesi üzerine kuşkuları artırmayı amaçlayan bir yalanın söz konusu olduğunu ileri sürdü.

Sözcü, varılan sonucun "Çin tehdidi hastalığına yol açan Soğuk Savaş virüsü belirtileri gösterdiğini" ifade etti.

Uzmanlar, casusluk sisteminin çoğunlukla Çin'de üslenen bilgisayarların kontrolünde olduğunu ve Çin hükümetinin bu olaya karıştığı yolunda bir kanıtın bulunmadığını açıklamışlardı.

Çinli yetkili, söz konusu casusluk ağının bulunup bulunmadığını veya bu eylemlerin Pekin yönetimi tarafından desteklenip desteklenmediğini doğrudan yanıtlamazken, "Çin'in bilgisayar ağı sisteminin güvenliğine büyük önem verdiğini ve bilgisayar korsanlığı gibi suçlarla mücadele ettiğini" belirterek, "Çin dışındaki bazı insanlar sözde Çin'in casusluk ağı gibi yalanlar üretmeye meyilliler" diye konuştu.

Sözcü, Çin makamlarının bu konudaki iddiaları araştırıp araştırmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, "Bence şimdi bahsettiğim virüsle (Soğuk Savaş virüsü) saldıranları araştırmanın tam zamanı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler