İkizdere'de 'Vadime dokunmayın' mitingi

Rize'nin İkizdere Vadisinde yapılması planlanan hidroelektrik santraller, ilçede düzenlenen ''Vadime Dokunmayın'' mitingiyle protesto edildi. İkizidere Derneği'nin organize ettiği mitingde, kemençe eşliğinde bir süre horon oynayan protestocular, daha sonra açtıkları pankartlar eşliğinde slogan atarak yürüyüşe geçti.

Yayınlanma: 08.08.2008 - 14:43
Abone Ol google-news

Rize'nin ikizdere Vadisinde düzenlenen miting yağmura rağmen düzenlendi. İlçe dışındaki yapımına devam edilen bir hidroelektik santrali şantiyesine ait tünel önüne kadar yürüyen grup, sloganlar attı.

Mitingte, kemençe eşliğinde oyunlar oynandı.

İkizedere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, burada yaptığı konuşmada, İkizdere Vadisi'nde yapılması planlanan 16 adet regülatör ve hidroelektik santralin doğanın ekolojik dengesini bozacağını savundu.

Vadinin UNİSCO tarafından korunması gerektiği belirtilen 200 bölgeden biri olduğunu söyleyen Kadem Ekşi, ''Turizmle kalkınan bir bölge istiyoruz. Binlerce kilometre ötelerden yeşille, oksijenle, doğayla kucaklaşmak isteyen insanlara boş dere yatakları değil, gürül gürül akan bembeyaz dereleri göstermek istiyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından bir sür daha slogan atan göstericiler dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler