Devir teslim töreni yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın demokrasi kültürü gelişmiş bir halkı olduğunu belirterek, Antalya halkının eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e kente yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmesini bileceğini söyledi.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 11:06
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle, görevi eski başkan Menderes Türel'den devraldı. Partililerin yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşanan törene, CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun da katıldı.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini ifade ederek, görevi süresince Antalya'ya kazandırdığı eserleri hayatı boyunca büyük bir şeref olarak taşıyacağını kaydetti. Türel, ''Alnımız ak, başımız dik Antalya sokaklarında gezebileceğimiz bir görev dönemi tamamladık. Bununla da iftihar ediyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi görev süresi içinde Antalya'ya 28 kez geldiğini ve her gelişinde de en az 5-6 projenin açılışını yaptığını hatırlatan Türel, ''Bilindiği gibi Başbakan'ın temel atma gibi bir alışkanlığı yoktur. Genellikle açılış törenlerine katılır. Şimdi yeniden kendileri Antalya'da açılışa hazır tesisleri hizmete sokmak için her zaman Antalya'ya gelmek istediklerini bana seçimlerden sonra da ifade etmişlerdir. Yeter ki biz Antalyamıza büyük projeleri kazandıralım'' diye konuştu.

Hizmet etmenin de bir ''bayrak yarışı'' olduğunu vurgulayan Türel, teslim ettikleri bayrağın ''mazeret aranmadan'' yukarılara taşınmasını istedi. Türel, bu hizmet yarışında bugüne kadarki birikimler ve tecrübelerine ihtiyaç duyulduğunda her zaman Antalya'nın ve Antalyalıların emrinde olacaklarını ve hizmet bayrağını devralacaklara destek olacaklarını söyledi.

Türel'in konuşması sırasında zaman zaman salonda bulunanlar arasından protesto sesleri yükseldi. Başkan Mustafa Akaydın, eliyle işaret ederek, protesto eden kişileri susturdu.
 

''Herkesin belediye başkanı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da seçim kampanyasında Antalya'nın demokratik kültüre uygun, seviyeli bir tablo içinde olduğunu belirterek, bu tablonun seçim ortamının huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirilmesini sağladığını kaydetti.

Antalya'nın önünde yeni bir dönemin açıldığını ifade eden Akaydın, ''Artık Mustafa Akaydın CHP'nin belediye başkanı değildir, bütün Antalya'nın, kendisine oy veren, oy vermeyen herkesin belediye başkanıdır'' dedi.

Menderes Türel'e Antalya'nın geleceği için birlikte çalışmayı teklif eden Akaydın, şöyle konuştu:
''Antalya, Türel'i yapmadıkları için eleştirebilir, çok doğaldır bu. Yanlış yaptıkları için de eleştirebilir. Bu da çok doğaldır, ama her şeyden önce demokrasi kültürü gelişmiş bir halk olan Antalyalı, Türel'e Antalya'ya yaptığı olumlu katkılarından dolayı teşekkür etmesini de bilecektir. Antalya Türel'i, geçmiş bütün belediye başkanlarını bağrına bastığı gibi bağrına basacaktır. Türel de Antalya halkından gereken saygıyı ve ilgiyi görecektir.''

Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ile ilgili üzüntüsünü dile getirdiğini de hatırlatarak, bunu sevecenlikle karşıladığını söyledi.
Akaydın, şöyle devam etti:
''Tekrar söylüyorum. O Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır, ben de Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanıyım. İkimizin de siyasi kimliği karşılıklı ilişkilerimizde artık söz konusu değildir. Nasıl Rektörken, Üniversiteler Arası Kurul başkanıyken siyasi iktidarla seviyeli bir ilişki içinde olduysam, bundan sonra da sayın Başbakan'ın bize ilgi gösterdiği ölçüde biz de ona ilgi, sevgi göstermek zorundayız. Zaten bir turizm başkentine de bu yakışır. Sayın Başbakan Erdoğan'ı Türel döneminde 28 kez Antalya'ya gelmişler, ben onu 56 kez gelmeye davet ediyorum. Bizim geleneğimizde, kültürümüzde devlet büyüklerine, adamlarına saygı göstermek vardır. Bu saygıyı göstermeye hazırız. Zaten turizmin başkenti olan Antalya'ya da bütün başbakanların, bütün bakanların ilgi alaka göstermesi görevleri gereği çok büyük bir sorumluluktur.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler