Rekabet Kurulu üyelerine atama

Rekabet Kurulu'nun boşalan üyeliklerine atama yapıldı. Kurulun boşalan üyeliklerine, TOBB kontenjanından Nurettin Kaldırımcı tekrar, Yargıtay kontenjanından Cevdet İlhan Günay, Rekabet Kurulu kontenjanından da Murat Çetinkaya atandı.

Yayınlanma: 04.04.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

Rekabet Kurulu üyelerinin atamaları yapıldı. Konuya ilişkin atama kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Kurulun boşalan üyeliklerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kontenjanından Nurettin Kaldırımcı tekrar, Yargıtay kontenjanından Cevdet İlhan Günay ve Rekabet Kurulu kontenjanından Murat Çetinkaya atandı.

Rekabet Kurulu'nun Başkanı ve TOBB kontenjanından görev yapan Nurettin Kaldırımcının yanı sıra, kurul üyeleri Yargıtay kontenjanından Tuncay Songör ve Kurum kontenjanından Sıraç Aslan'ın görev süreleri 27 Mart tarihinde dolmuştu. Bunun üzerine Kurul, TOBB ve Yargıtay yeni üyelikler için iki aday isim belirleyerek, aday isimlerini Bakanlar Kuruluna göndermişti.
 

Danıştay kontenjanından üye Süreyya Çakın'ın görev süresi ise 14 Mayıs tarihinde doluyor. Danıştay'ın da Mayıs başı gibi aday isimlerini belirlemesi ve Bakanlar Kurulunun atamasıyla, Kurulda üye seçim sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Üye atamalarının tamamlanmasının ardından Kurulda başkan seçimi süreci başlayacak. Bakanlar Kurulu belirlenen adaylar arasından yeni başkanı seçerek bunu Cumhurbaşkanının onayına sunacak.

Kurulda, Danıştay, Yargıtay, Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) bağlı bulunduğu bakanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kontenjanından 1'er kişi, Rekabet Kurumu kontenjanından 2 kişi olmak üzere toplam 7 üye bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler