Türk çocuklarından Obama'ya davet

Cumhuriyet Kültür ve Tanıtım Vakfı Çocuk Kolu üyeleri, ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michelle Obama ve kızlarını İzmir'de yapılacak 23 Nisan kutlamalarına davet etti.

Yayınlanma: 04.04.2009 - 08:12
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Kültür ve Tanıtım Vakfı Çocuk Kolu üyeleri, ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup yazarak 23 Nisan kutlamalarına davet etti.

Çocuklar, davet mektuplarında İstanbul'da inşa edilecek Evrensel Çocuk Anıtı'nın 20 Kasım 2010'daki açılışında da Obama ailesini aralarında görmekten memnun olacaklarını dile getirdi.
Mektuplarına, ''Sayın Başkan Obama, Sayın Bayan Michelle Obama, sevgili Sasha ve sevimli Malia'' diye başlayan çocuklar, Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Büyük Önder Atatürk'ün 23 Nisan'ı, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiğini ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nin geleneksel olarak Türkiye'de kutlandığını belirten çocuklar, bu yılki şenliğin TRT tarafından İzmir'de yapılacağını bildirdi. Çocuklar, Obama ailesini de kutlamalarda görmek istediklerini vurguladı.

Aynı zamanda 2009'un BM Çocuk Hakları Bildirgesi'nin altmışıncı yıl dönümü olduğunu hatırlatan çocuklar, bu uzun sürede başta Afrika, Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkaslar olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde birçok çocuğun savaşlardan, terörden ve açlıktan etkilendiğine hatta hayatlarını kaybettiğine dikkati çekti.

Cumhuriyet Kültür ve Tanıtım Vakfı'nın, dünya çocukları için bir ''umut ışığı'', büyükler için de ''görev ve sorumluluklarını hatırlatan anlamlı ve önemli bir sembol'' olacak Evrensel Çocuk Hakları Anıtı inşa ettirdiğini anlatan çocuklar, anıtın 20 Kasım 2010'da yapılması planlanan açılış törenine, tüm Obama ailesine davet etti. Çocuklar, mektuplarında şunları kaydetti:
''Bu sıradan bir anıt olmadığı gibi birdenbire ortaya çıkmış herhangi bir yapı da değildir. Bu yeni bir evrim, yeni bir Rönesans, yeni bir uygarlık ve barış anıtıdır. Projeye göre bu hazırlık bilinçlenme ve olgunlaşma sürecinden sonra Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010 etkinlikleri kapsamında, Dünya Çocuk Bayramı'nın kutlanacağı 20 Kasım 2010'da 'Evrensel Çocuk Hakları Anıtı'nın açılışı gerçekleştirilecektir.

Bu aşamalar ve bu dev sembolik anıt, barış ve uyum içinde yeni bir dünya idealine hizmet edecek, kültürler arası yakınlaşma ve 'Medeniyetler İttifakı'na çocuklardan yani temelden başlayan yeni bir yol açacak, çocuklardan kaynaklanan yeni bir bilinçlenme, aydınlanma ve dinamizmle yeni bir Rönesans'ın müjdecisi olacaktır.

Çocuk hakları, insan haklarının temelidir ve çaba, özen ve öncelikle korunmalıdır. Yeni dünya düzeni de buna göre kurulmalıdır. Şayet yeni bir Rönesans'a gereksinim duyuyorsak ve yeni bir insanlık, uygarlık ve evrensel barış çağı düşünüyor ve istiyorsak, bu ancak çocuklardan başlayan ve çocukları ön plana alan yeni bir bilinç, vizyon ve yaklaşımla olabilir.

İşte bu görüş, öneri ve projeyi yüksek bilgi ve ilgilerine takdim ederek Obama ailesini Uluslararası Çocuk Bayramı'na ve Evrensel Çocuk Hakları Anıtı'nın açılışına şimdiden davet ediyor, sevgi, saygı ve en iyi dileklerimizi sunuyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler