Halit Refiğ'e saygı

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ustalara Saygı'; etkinlikleri bu kez, Türk sinemasını yaratan isimlerden biri olan Halit Refiğ için yapılacak. Refiğ için hazırlanan gece, bugün saat 20.00'de Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde izlenebilir.

Yayınlanma: 06.04.2009 - 09:32
Abone Ol google-news

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği "Ustalara Saygı" etkinliğinde, aralarında ‘Gurbet Kuşları’, ‘Haremde Dört Kadın’, ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Yorgun Savaşçı’, ‘Teyzem’, ‘Hanım’ ve ‘Karılar Koğuşu’nun da bulunduğu birçok film-televizyon dizisinin yaratıcısı Halit Refiğ’i, dostları ve çeşitli dönemlerde birlikte çalışmalar yaptığı sanatçı arkadaşları anlatacak.

Etkinliği Ali Gültekin, Ali Saydam, Ani Pertan, Bengi Bugay, Can Ataklı, Can Gürzap, Çetin Tunca, Gülper Refiğ, Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, Fatoş Adiloğlu, Irmak Zileli, Nil Gürpınar, Nilüfer Aydan, Nur Onur, Pınar Tınaz Gürmen, Selim İleri, Sevda Ferdağ, Tanju Gürsu ve Tekin Özertem konuşmalarıyla renklendirecek. ‘Ustalara Saygı’ gecesinde; Halit Refiğ’in özellikle son yıllarda zamanının önemli bir bölümünü geçirdiği Burgazada ile Sapanca’da çekilmiş görüntüleri, ‘Karılar Koğuşu’ filminin final sahnesi ve yönetmen için hazırlanan belgesel niteliğindeki çalışmalardan kısa bölümler de izlenebilecek. Etkinlikte, Halit Refiğ’in öğretim üyesi-piyanist eşi Gülper Refiğ de, tanışmalarına neden olan ‘Aşk-ı Memnu’da kullanılan bir Chopin valsini yorumlayacak.

Etkinlik Akatlar Kültür Merkezi'nde, Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde saat 20.00'de izlenebilir. Daha fazla bilgi için mekânın irtibat numarası;  0 212 351 93 84.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler