60 yıllık "Sanat Kurumu" yakılmak mı istendi?

Kurulduğu 1950 yılından bu yana hizmet veren Sanat Kurumu'nun Gençlik Parkı içerisinde bulunan, hizmet binasının yakılmak istendiği iddia edildi. Kurum, binalarının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gençlik Parkı'nın yeniden yapılanma projesi döneminde de çeşitli sabotajlara uğradığını da öne sürdü.

Yayınlanma: 06.04.2009 - 14:51
Abone Ol google-news

Sanat Kurumu'ndan yapılan açıklamada yer alan iddiaya göre, Kurumun Gençlik Park'ı içinde yer alan bina (Eski Göl Gazinosu - Eski Çankaya Belediyesi Nikah Salonu); dün akşam kimliği belirsiz kişilerce yakılmak istendi. Kurumun, Tiyatro ve Plastik Sanatlar dallarında verdiği ödüller için düzenlenen törenin yapıldığı salonda hasar oluştu. Ödüllerin verildiği sahnenin bir kısmının ve perdelerin yandığı ifade edildi.

Kurum, binanın Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gençlik Parkı'nın yeniden yapılanma projesi döneminde de çeşitli sabotajlara uğradığını iddia etti.
Açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gençlik Parkı'nın yeniden yapılanma projesi döneminde elektrik, su ve telefonlarının kesilmesi nedeniyle sanat aktivitelerini gerçekleştirememesinin yanı sıra; binada değişik zamanlarda hırsızlık olayları yaşanmış ve geçtiğimiz gün de yakılmak istenmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Sanat Kurumu"na yönelik gerçekleştirilen tahribatı yerinde göstermek üzere; yarın Sanat Kurumu Binası'nda, Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.
 

50 yıldır hizmet veriyor

Bugünkü Sanat Kurumu, 1950-51 döneminde "Sanat Sevenler Kulübü" adıyla kuruldu. 1952 yılında "Sanat Sevenler Derneği" olarak çalışmalarına başladı. Kurum 1967 yılında "Kamu Yararına Dernekler" statüsü kazandı ve 1980 yılında adını "Sanat Kurumu" olarak değiştirdi.

1964-65 sezonundan itibaren ise Tiyatro Ödülleri vermeye başlayan kurum, Plastik Sanatlar Ödüllerini ise 1983 yılından bu yana vermeye devam ediyor.

Sanatın gelişmesi ve yaygınlaşmasında aracı olmayı amaç edinen kurum, bu doğrultuda, kurulduğu günden bu yana sanat alanında verdiği ödüllerin yanı sıra başta kent kültürü olmak üzere, edebiyat, şiir ve güzel sanatların diğer alanlarına ilişkin söyleşiler, konferanslar, paneller, konserler, sergiler düzenliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler