Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı

"Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı"nın isminin; Danıştay'ın "sınav ücreti alınamaz kararı" sonrasında "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" olarak değiştirilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, söz konusu isim değişikliğinin; yargı kararıyla sınav ücreti alınmaması gereken sınavdan, 2010 yılında ücret alınması amacını taşıyıp taşımadığını sordu.

Yayınlanma: 08.04.2009 - 10:59
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'ndan ücret alınmasına yönelik düzenlemenin iptali istemiyle açılan davada Danıştay 8. Dairesi "ücret alınamaz" kararı verdi.

Kararın ardından sınavın isminin Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olarak değiştirilmesi TBMM'de gündeme taşındı. CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İnce, sınavın isminin "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" olarak değiştirilmesinin gerekçesinin açıklanmasını isterken, "Sınavın adından 'Devlet' ibaresinin çıkarılması, bu sınava katılan öğrencilerden sınav ücreti alınmayacağına ilişkin Danıştay kararının etkisiz kılmak amacıyla mı yapılmıştır?" sorusunu yöneltti.

İnce, Bakanlığın 2009 yılında yapılacak sınavdan ücret alınmayacağına dair duyuruda yer alan "Hukuk Müşavirliği'nin sınava başvuru yapan öğrencilerden sınav ücreti alınmayacağına dair görüşü gereği" yazısının çıkarılmasının gerekçesini de sordu. İnce ayrıca, "Duyuruda yapılan bu değişiklik, 2010 yılında yapılacak olan sınava başvuran öğrencilerden sınav ücreti almaya yönelik midir?" sorusuna da yanıt istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler