"Genel Başkanlığı bırakıyorum"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 'istifa' iddialarını kesinliğe kavuşturdu. İstifasını pazar günü genel sekreterliğe sunacağını açıklayan Sezer, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Kendime olan saygım ve partime olan sevgim sebebiyle bu kararı aldım" demişti.

Yayınlanma: 08.04.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

DSP lideri Zeki Sezer, partisinin yerel seçimlerde aldığı sonuç nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Sezer, DSP Genel Başkanlığı'ndan istifasını örgüte saygısından dolayı iki hafta geciktirdiğini söyledi. Sezer, parti örgütüne hesap verdikten sonra pazar günü resmi olarak istifasını vereceğini bildirdi.

Sezer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, genel başkanlık görevinden istifa ettiğini söyleyerek, gerekçelerini açıkladı. Sezer, 29 Mart'ta kendisinin genel başkan olarak ilk seçimi yaşadığını belirterek, seçim sonralarının muhasebe ve hesap verme günleri olduğunu ifade etti. Hafta sonu parti örgütlerinin katıldığı bir toplantıda seçim sonuçlarıyla ilgili hesap verdikten sonra istifasını parti genel sekreterine sunacağını söyleyen Sezer, "29 Mart akşamı aldığımız sonucun gereği olarak öteden beri dayandığım ilkelerin gereği olarak istifa kararımı açıkladım. Örgütte hesap vermeden bunu yapmanın doğru olmadığını düşündüm. Bu toplantıların sonrasında resmen, fiilen istifa etmeyi düşündüm. Örgütümüze hafta sonu hesap vermiş olacağım" dedi. Sezer, seçim sonucunun kendisini bu noktaya taşıdığını ifade ederek, "DSP önümüzdeki süreçte hak ettiği yeri alacak. DSP'nin hak ettiği milletin hak ettiğidir" diye konuştu.

 

"İstifamdan dönmem mümkün değil"

Ömrünün sonuna kadar demokratik solcu olarak kalacağını kaydeden Sezer, "DSP, Türkiye'nin gururudur" dedi. Bugün siyaset kurumunda bir tıkanma yaşandığını savunan Sezer şunları söyledi:
"Önde gelen, önde gösterilen partiler çıkışı sağlayamadı. Bu yüzden de DSP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Yerel seçimler öncesinde zaten basınımız ilk tur elemeyi yaptı. O ikinin arasından da milletin seçmesi istendi. Zaten aday gösterilenler demokratik kurallarla aday gösterilmemişlerdi. Vatandaşın seçime hiç bir etkisi olmadı."

Sezer, kendisinin partinin kuruluş tarihi olan 23 Kasım'da partide ciddi bir açılım yapmayı planladığını kaydederek, kendisinin istifa kararından dönmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

 

"Ecevitçilik kafta olmaz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zeki Sezer, Rahşan Ecevit'in "partinin adını geri verin" şeklindeki açıklamasının da hatırlatılarak, "Partinin ismini verecek misiniz?" yönündeki soruya "DSP'nin adını kimse DSP'den alamaz. Ecevitçiliği gönlümüzden de DSP'den kimse söküp atamaz. Ecevitçilik lafla falan olmaz. DSP'yi yüreğimize, Ecevit'i yüreğimize kazıdık" cevabını verdi. Sezer, bu kararını birilerinin sulandırmaya çalıştığını savunarak, "Beni onlar da tanıyor, iyi biliyorlar. Bir şey yapıyorsam inanarak yaparım" dedi.

 

NTV'ye yaptığı açıklama

NTV televizyonuna 'İstifa edecek' haberleriyle ilgili açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer kararında ısrarcı olduğunu belirtti.

"Başarılı olamayanlar kurumunun da ülkenin de önünü tıkamamalı. Kendime olan saygım ve partime olan sevgim sebebiyle bu kararı aldım" diyen Sezer, "siyaseti bırakacak mısınız?" sorusuna "ben ölene kadar demokratik solcuyum, Partime katkım olursa yaparım ama kurultayda aday değilim" diyerek vermiş olduğu kararın kesinliğinin altını çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler