Hadise'ye Eurovision giysisi seçeneği

Adana Olgunlaşma Enstitüsü, sanatçı Hadise'ye üç seçenekli Eurovision giysisi hazırladı. Enstitüde yaklaşık 2 ay süren çalışmayla hazırlanan giysilere "Osmanlı", "Taş devri" ve 'Yeniçeri" adları verildi.

Yayınlanma: 09.04.2009 - 07:44
Abone Ol google-news

Hadise'ye Adana'dan Eurovision giysisi seçeneği sunuldu. "Osmanlı" adını taşıyan bordo renkli giysi, üzerindeki fantazi türdeki nakış uygulamaları ve incilerle dikkati çekiyor. Osmanlı esintisinin yakalanmaya çalışıldığı giysiyi, yine Osmanlı tarzı şapka süslüyor.

"Taş devri" adı verilen, krem ve lame renklerindeki giysi ise ünlü Karaisalı dokumalarının desenlerinden esinlenerek hazırlanmış. Basit nakış iğnelerinin kullanıldığı giyside, basen kısmından aşağı süzülen saçaklarla şarkının ritmine uyum sağlamasına özen gösterilmiş.

"Yeniçeri"
adı verilen giyside ise mor, eflatun ve gümüş renkler hakim. Göğüs kısmında geyik ve av sahnesinin canlandırıldığı, Osmanlı minyatürü bulunan giysi, yine Osmanlı minyatürlü şapka ile tamamlanıyor.

Üç giysinin ortak özellikleri ise göbek kısımlarının açık olması.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, 2 ay süren çalışma ile özenle hazırladıkları giysilerin fotoğraflarını Hadise'nin menajerine gönderdiklerini bildirdi.

Kalın, Hadise'nin bu giysilerden herhangi birine karar vermesi halinde yarışmada Türkiye'nin yanı sıra Türk el sanatlarının tanıtımına da katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler