Ergenekon’da ‘gülünç deliller’

İddianamenin ek klasöründe yer alan ve ‘İslami Yumruk Örgütü’nce İlsever’e yönelik yazılan tehdit mektubunda ‘Fesat ve ihanetten vazgeçmediğiniz takdirde emri hak vaki olacaktır’ denildi.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 13:29
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianamenin ek klasörlerinde çok sayıda gizli yazışmanın yanı sıra gülünç deliller de yer aldı. 1997 yılında dönemin YP Genel Başkanı Yusuf Bozkurt Özal, YDP lideri Hasan Celal Güzel ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek arasındaki siyasi ahlak sözleşmesidikkat çekti.

Ergenekon iddianamesinin klasöründe, kanser riskine karşın tahliye istemi reddedilen İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsevere yönelik tehdit mektubu da yer aldı. İslami Yumruk Örgütünce yazıldığı belirtilen tebliğde şöyle deniliyor: Katlinizin vacib olduğuna dair fetva alınmıştır. Tevbe etmeniz ve Allah (CC) yoluna dönmeniz için size münasip bir süre verilmiştir. Fesat ve ihanetten vazgeçmediğiniz takdirde emri hak vaki olacaktır. İcra takvimimizdeki sıranız aşağıda gösterilmiştir: 11. Takvimde gösterilen sıranız takdiri ilahi gereği değişebilir. Böyle bir durumda size telefon ile tekbir dinletilecektir. Allah (CC) inancı cihadımızın kaynağıdır. İslami Yumruk.

Ergenekon klasöründe siyasi parti liderleri arasındaki siyasi ahlak sözleşmesi de yer aldı. Belgeye göre, 20 Mart 1997 tarihli sözleşmeye YP Genel Başkanı Yusuf Bozkurt Özal, YDP lideri Hasan Celal Güzel, Yeni Demokrasi Hareketi Genel Başkanı Hüseyin Ergün ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek imza attı. Sözleşmeye imza atan liderler, özetle şu taahhütlerde bulunuyor:

Siyaseti ülkenin somut sorunları üzerinde çözümler yarışması şeklinde yapacağız. Siyasal ilişkilerde görüşmeyi, tartışmayı ve uzlaşmayı esas alacağız. Partilerimiz kendi içlerinde de demokratik yöntemleri ve süreçleri uygulayacaklardır. Adaylar seçmene açık yoklamalarla belirlenecektir. Partilerimizin ve adaylarımızın mali kaynakları ve harcamaları saydam olacak ve halka açıklanacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler