İFSAK'tan "Deniz Feneri" sergisi

Türkiye'de fotoğraf ve sinemanın yaygılaştırılması ve yeni sanatçıların yetiştirilmesini amaçlayan, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Deniz Fenerleri” konulu bir fotoğraf gösterisi ve söyleşi düzenleyecek. İFSAK'ta yönetim kurulu üyeliği devam eden M. Vefa Toroslu söyleşiye konuk olarak katılacak.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), 13 Nisan Pazartesi günü saat 19.30-20.15 arasında “Deniz Fenerleri” konulu bir fotoğraf gösterisi ve söyleşisi düzenleyecek. İFSAK binasında yapılacak gösterinin konuğu M. Vefa Toroslu olacak.

Toroslu, gösteri hakkında şunları söylüyor: “Fener bekçiliği, genellikle babadan oğula geçen bir aile mesleği. Teknolojik gelişmeler, geleneksel olan birçok şeyi tehdit ettiği gibi fenercilik mesleğini de tehdit etmeye başlamış. Günümüzde birçok fener uydudan elektronik sistemlerle kumanda ediliyor. Klasik anlamda fenercilerin varlığı ise gittikçe azalıyor. Bu çalışmanın amacı, kültür miraslarımızdan olan tarihi nitelikteki deniz fenerlerinin ve fenercilik mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılmasına ve tarihe tanıklık yapılmasına küçük bir katkıda bulunmaktır.”

 

M. Vefa Toroslu kimdir?

1962 Ünye doğumlu M. Vefa Toroslu, 1984 yılında Ankara Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1986 yılında İstanbul’da başladı. 1997 yılına kadar reel sektörde çeşitli kademelerde muhasebe ve finans yöneticiliği yaptı. 1997 yılından bu yana finans sektöründe üst düzey yönetici olarak çalışıyor. Fotoğrafla ortaokul yıllarında tanışan Toroslu, 2002 yılında bu sanat dalıyla yeniden ilgilenmeye başladı ve aynı yıl İFSAK Temel Fotoğraf Semineri’ne katıldı. 2003 yılında da İFSAK’a üye oldu. 2005-2006 yıllarında İFSAK’ta yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Mayıs 2006’da “Deniz Fenerleri” isimli birinci kişisel fotoğraf sergisini açtı. Temmuz 2008’de Erivan’da açılan “Hemşin” konulu karma fotoğraf sergisine katıldı. Hala İFSAK’ta yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

 

www.ifsak.org

1959’da kurulan İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), Türkiye’de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba göstermektedir. Seminerler ve atölye çalışmaları, en önemli eğitim etkinlikleri arasında yer almaktadır. İFSAK, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine evsahipliği yapmakta, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanı sıra kültür-sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, saydam/dijital fotoğraf gösterileri ve fotoğraf yarışmaları düzenlemektedir. İFSAK, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu üyesidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler