Gazetelerde Bugün

Türkiye dün Ergenekon'da 12'nci dalgayla sarsıldı. Ergenekon soruşturmasında 12'nci dalga çoğunlukla rektör ve akademisyenleri vurdu 18 ilde 83 adres arandı, 39 kişi gözaltında... Cumhuriyet haberi "Çağdaşlığa 'darbe" başlığıyla duyurdu. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin konuya ilişkin manşet haberleri...

Yayınlanma: 14.04.2009 - 06:40
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Çağdaşlığadarbe’

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında yoksul çocukların eğitilmesi için seferber olan ÇYDD’nin Başkanı Prof. Türkan Saylan’ın evi basıldı. Konuşmalarında askeri darbelere açıkça karşı olduğunu söyleyen Saylan, yaşı ve hastalığı nedeniyle gözaltına alınmadı.Baba beni okula gönderkampanyasının başındaki isim Doğan Holding İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen ile ÇYDD, ÇEV ve ADD üyesi çok sayıda eğitim-bilim gönüllüsü gözaltına alındı.

 

HÜRRİYET

Oyuncu sorumsuz seyirci sorumsuz

Derbide kaleci Volkan'ın bu hareketi Galatasaray seyircisini çıldırttı. Derme çatma çatıya çıkan seyirci alttaki yüzlerce canı tehlikeye attı. Uzmanlar çatıyı 'tuzak' diye niteledi.

 

MİLLİYET

Bu kez hedef Çağdaş Yaşam

Ergenekon'un 12.dalgasında kız çocuklarını okutan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile akademisyenlere 15 ilde operasyon yapıldı. Çoğu kadın, 37 kişi gözaltında.

 

RADİKAL

Ergenekon şaşırdı

36 bin kızı okutan ÇYDD'nin 19 şubesi basıldı, hasta yatağındaki Başkan Saylan'ın evi arandı. 29 bin öğrenciye burs veren derneğin arşivi alınınca faaliyetleri durdu.

 

AKŞAM

Hedef düzeltmesi: % 3.6 küçüleceğiz

Ve hükümet ekonomik krizi 'resmen' hesaba katıyor. Yüzde 4'lük büyüme üzerinden yapılan hesaplar revize edildi, 2009'da yüzde 3.6 küçülme var.

 

POSTA

Çağdaş yaşama baskın

Ergenekon'un 12'nci dalgası 36 bin kız öğrenciyi okutan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni ve rektörleri hedef aldı. Dernek başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın evi 7 saat arandı. 12 ildeki operasyonlarda gözaltına alınan 36 kişinin arasında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal da var.

 

VATAN

Çağdaş Yaşam'a baskın

Ergenekon'un 12'nci dalgası Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Çağdaş Eğitim Vakfı'nı hedef aldı. ÇYDD Başkanı Prof. Türkan Saylan'ın evi 7 saat arandı, 14 şube basıldı, 30 yönetici gözaltına alındı...

 

HABER TÜRK

Akademik dalga

Egenekon 12'nci dalga, akademisyenleri vurdu. İkisi görevde olan 6 rektör ve yardımcısı gözaltına alındı.

 

BİRGÜN

Ergenekoncular konuşturmamıştı

7 saat evi aranan Türkan Saylan, Ergenekon iddianamesinde "Ergenekoncular tarafından düzenlendiği" iddia edilen İzmir mitinginde konuşturulmamıştı.

 

SABAH

Akademik dalga

Ergenekon soruşturmasında 12'nci dalga çoğunlukla rektör ve akademisyenleri vurdu 18 ilde 83 adres arandı, 43 kişi gözaltında...

 

TERCÜMAN

18 ilde 83 adres

Türkiye dün sabah 05.00'te başlayan Ergenekon'un 12'nci dalgasıyla uyandı. 83 adrese yapılan baskınlarda, 3'ü eski asker 5 rektör ile ÇYDD üyeleri gözaltına alındı. Listede 50 kişi var.

 

YENİ ŞAFAK

Akademik dalga

Üçüncü iddianamesi hazırlanan Ergenekon'un 12. dalgası akademik kadrolara yöneldi. Bazı üniversiteler ile ÇYDD şubeleri basıldı. 5 rektörle birçok öğretim üyesi ve dernek yöneticisi gözaltında.

 

ZAMAN

Silopi'ye buğday satmaya gitti, kemikleri 14 yıl sonra Elazığ'da bulundu

Güneydoğu'daki kayıplarla ilgili ilk somut bulgu Elazığ'da ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler