Pilot şehit oldu

Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan bir pilot üsteğmenin yönetimindeki askeri uçak dün akşam saat 22.30 sıralarında Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi sınırlarında düştü. Uçağın pilotu üsteğmen Fatih Korçam'ın şehit olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 15.04.2009 - 05:13
Abone Ol google-news

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında dün akşam saatlerinde düşen ve pilot Fatih Korçam'ın hayatını kaybettiği Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçağının enkazını kaldırma çalışmalarına başlandı.

Uçağın ilçeye bağlı Muradiyesarnıç köyü yakınlarına düştüğü bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, askeri yetkililer dışındakilerin giriş ve çıkışına izin vermiyor.
Askeri yetkililer, enkazın bulunduğu bölgede incelemelerini sürdürüyor.

Uçağın enkazının parçalar halinde askeri kamyonlara yüklenerek kaldırılmasına başlandı.
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, yaptığı açıklamada, düşen askeri uçağın çok küçük parçalara ayrıldığını söyledi.

Parçaların bir kilometrelik mesafeye dağıldığını belirten Saçan, ''Ortada ne gövde ne de kanat var. Uçak bu kadar küçük parçalara ayrılmış. Bölgede çalışma yapan askeri yetkililer, pilotun paraşütü kullanmadığını söyledi. Paraşüt bulunmuş ama kullanılmamış'' dedi.

Pilot Fatih Korçam'ın cesedinin bulunup bulunmadığı yolunda kendisine bilgi ulaşmadığını ifade eden Saçan, ''Kaza kırım ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Topladıkları parçaları birliklerine götürüp inceleme yapacaklar'' diye konuştu.

Adem Saçan, olayı gören vatandaşların, havada aniden ışık bulutu oluştuğunu ve ardından uçağın düştüğünü söylediklerini kaydetti.

 


Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, düşen F-16 ile ilgili resmi açıklamayı yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir F-16 uçağı 14 Nisan 2009 Salı günü saat 21:18'de eğitim uçuşu esnasında, Balıkesir ili Sarnıç Köyü Yoğurtludere civarında meskun olmayan bir mahale düşmüştür. Kazada, uçakta bulunan 1 pilot subayımız şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesi, silah arkadaşları ve Yüce Milletimize başsağlığı dileriz."


Şehit pilotun evine ziyaretçi akını

Düşen F-16 tipi savaş uçağının pilotu Üsteğmen Fatih Korçam'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Üsteğmen Fatih Korçam'ın babasına ait Hasköy Güneşevler Mahallesi 130. Sokak'taki komşuları, şehit haberinin ardından oturdukları evlerin camlarını Türk Bayrakları ile donattı.

Şehidin babası Veysel ve annesi Lütfiye Korçam'a destek olmak için yakınları cenaze evine gelirken, aile fertleri basın mensuplarının görüşme taleplerini geri çevirdi. Şehit Pilot Korçam'ın yaklaşık 5 yıldır görevli olduğu Balıkesir'de 6 ay önce Hilal Korçam ile evlendiği öğrenildi. Kurmaylık sınavını kazandığı için eğitim almak üzere İstanbul'a tayinin çıktığı belirtilen Şehit Pilot Korçam'ın taşınma hazırlığı içerisinde olduğu ifade edildi.

Şehit pilotun babası Veysel Korçam'ın mobilyacılık yaptıktan sonra emekli olduğu ve kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçirdiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler