Çelik'ten özel kalem müdürüne gezi kıyağı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un soru önergesine verdiği yanıt, özel kalem müdürü Ayşegül Kalender'i kendi adına İspanya ve Avustralya'da yapılan çalışma toplantılarına gönderdiğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 16.04.2009 - 08:25
Abone Ol google-news

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un soru önergesine verdiği yanıt, özel kalem müdürü Ayşegül Kalender'i kendi adına İspanya ve Avustralya'da yapılan çalışma toplantılarına gönderdiğini ortaya koydu.

Ayşegül Kalender'in hangi görev, unvan ve amaçla bu gezilere katıldığını soran Paksoy'a Bakan Çelik, "Ayşegül Kalender, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Özel Kalem Müdürü göreviyle çalışmaktadır. Söz konusu çalışma gezilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı adına yurtdışındaki sosyal güvenlik, sosyal yardım ve Tanıya Dayalı Gruplar (DRG) uygulamalarının yerinde incelenmesi ve bilgi edinilmesi amacıyla katılmıştır. 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödeme yapılmıştır" yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bazı Sosyal Güvenlik Kurumu bürokratlarının katıldığı yurt dışı gezilere ilişkin MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un soru önergesini yanıtladı. Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan kısa süreli yurtdışı çalışma ziyaretlerine iştirak eden katılımcıların yurtdışında sosyal güvenlik, primsiz ödemeler, genel sağlık sigortası uygulamaları ve sosyal yardım sistemlerinin nasıl yapılandırıldığını yerinde incelemek üzere görevlendirildiğini kaydetti. Soru önergesine konu olan İspanya çalışma ziyaretinin Türkiye-İspanya arasında yapılan teknik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla hibe kaynaklardan karşılandığını ifade eden Çelik, "İspanya haricinde belirtilen amaçlar doğrultusunda sadece Avustralya'ya bir çalışma ziyareti düzenlenmiş olup, bunun dışında onay alınmış ve kesinleşmiş bir çalışma ziyareti bulunmamaktadır" dedi.
 

İspanya ve Avustralya gezilerine 15 kişi katıldı

İspanya ve Avustralya ziyareti katılımcılarının, SGK üst düzey yöneticileri ve uzmanları, Sağlıkta Dönüşüm Projesi Uygulama Birimi uzmanları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden oluştuğunu ifade eden Bakan Çelik, gezilere katılan toplam kişi sayısını ise 15 olarak açıkladı.
 

Özel kalem müdürü'nü kendi adına çalışma ziyaretlerine gönderdi

Bakan Çelik, soru önergesinde adı geçen Ayşegül Kalender'in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Özel Kalem müdürü olarak görev yaptığını belirtti. Bakan Çelik, "Söz konusu çalışma gezilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı adına yurtdışındaki sosyal güvenlik, sosyal yardım ve Tanıya Dayalı Gruplar (DRG) uygulamalarının yerinde incelenmesi ve bilgi edinilmesi amacıyla katılmıştır. 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödeme yapılmıştır" dedi.
 

İspanya gezisi hibe kaynaklarından Avustralya gezisi kurum bütçesinden

Bakan Çelik, İspanya ve Avustralya gezilerinin masraflarının hangi kaynaktan karşılandığı sorusuna da yanıt verdi. Buna göre İspanya gezisi İspanya Kalkınma İçin Uluslar arası İşbirliği Ajansı ve Uluslar arası İberoamerikan Kamu İdareleri ve Politikaları Vakfı tarafından sağlanan hibe kaynaklardan karşılandı. Avustralya ziyaretinde ise geziye katılanların harcırahları Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesinden ve Dünya Bankası Sağlıkta Dönüşüm Projesi Eğitim kaleminden karşılandı.

Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Dünya Bankası'ndan aldığı kredi miktarını ise 8 milyon 989 bin Avro olarak açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler