Hattuşa'da 'devlet' çıktı

Boğazkale mevkisinde Hattuşa antik kentinde yapılan kazılarda Hititler'e ait bir devlet binası bulundu. Boğazkale kazı heyeti başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner, Sarıkale ile Yenicekale olarak adlandırılan bölgenin arasında kalan platonun ortasında bulunan Hitit devlet binasını yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından ortaya çıkardıklarını söyledi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 07:50
Abone Ol google-news

Kazılarda tarihi bina içerisinde tabak, kâse ve vazo gibi seramik parçalar bulduklarını anlatan Schachner, Hititlere ait devlet binası olduğunu tahmin ettiğimiz yapıda kazı çalışmalarımız sürüyor. Bulduğumuz seramik parçaları ve diğer eserler, Boğazköy Müzesinde sergilenecek en nadide eserler arasında yer alacakdedi.

Türkiyenin ilk arkeolojik kazıları arasında yer alan Hattuşa kazılarının 102 yıldır sürdürüldüğüne dikkat çeken Schachner, bugüne dek yapılan çalışmalar sonucunda tarihi başkent Hattuşanın yüzde 30’unun gün ışığına çıkarıldığını bildirdi.

15 Kişilik Ekip

Özel şirketlerin sponsorluğunda, 15 kişilik bir kazı heyetiyle yürütülen çalışmalarda Hititlere ait önemli bulguların ortaya çıkarıldığını ifade eden Schachner şöyle konuştu: Kazıların sürdüğü Sarıkale mevkii, Hattuşanın önemli yerleşim yerlerinden. Yaptığımız kazılarda Hitit tarihine ışık tutan önemli yerleşim katmanlarına rastladık. Bu yılki çalışmalarımız neticesinde Hititler ve öncesindeki yerleşimlere ait pek çok eseri Boğazkale Müzesine kazandırmayı hedefliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler