MHP'den uyuşturucu mücadelesi teklifi

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Başbakanlığa bağlı ''Uyuşturucu ve Psikotrop Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Genel Müdürlüğü Kurulması'' için kanun teklifi verdi. Doğru, PKK'nin gelir kaynağının uyuşturucu olduğuna dikkat çekti.

Yayınlanma: 16.04.2009 - 14:15
Abone Ol google-news

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, madde kullanımı ve bağımlılığının insanlık problemi haline geldiğini, Türkiye'de de bu sorunun gün geçtikçe büyüdüğünü söyledi.

Bu maddeleri en çok gençlerin kullandığını ifade eden Doğru, ''Ancak ülkemizde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 60 yaşın üzerinde insanların da bu maddeye ve bu hastalığa yakalanmış olduğunu görüyoruz'' dedi. Doğru, evde tiner kullanan çocukların sayısının, sokakta kullanan çocuklardan kat kat yüksek olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Terör örgütü PKK'nin gelir kaynağının da uyuşturucu olduğuna dikkati çeken Doğru, bu yönden uyuşturucuyla mücadelenin öneminin Türkiye için daha fazla olduğunu belirtti.
Komisyon toplantılarında ve yapılan incelemelerde madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele ile ilgili çok dağınık bir yapı olduğunu vurgulayan Doğru, ''Bu dağınık yapının merkezi bir yapıya kavuşturulması ve genel müdürlük bazında mutlaka bir yapılanma olması gerekiyor'' dedi.

Doğru, bunun için ''Uyuşturucu ve Psikotrop Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Genel Müdürlüğü'' kurulması gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler