Karikatür Festivali başladı

Karikatür Derneği'nin düzenlediği ''15. Uluslararası Ankara Karikatür Festivali'' başladı. Festiva'de, ''7-77 Karikatür Yarışması''nı ilk kez kazanan Türk yarışmacı Mehmet Altuğ ile ''7-17 Karikatür Yarışması''nı kazanan Zeynep Mercan'a ödül verildi.

Yayınlanma: 17.04.2009 - 11:16
Abone Ol google-news

''15. Uluslararası Ankara Karikatür Festivali''nin açılışında konuşan Dernek Başkanı Nezih Danyal, son 5 yıldır çocuklara yönelik hazırlanan festivalin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası'nda düzenlendiğini söyledi.

Festival kapsamında, Karikatür Vakfı'nın yanı sıra, İngiliz Kültür Derneği'nde, Basın Yayın-Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi'nde, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda (UMAG) ve Resim Heykel Müzesi'nde toplam 9 sergi açtıklarını bildiren Danyal, ayrıca 7-17 yaş grubuna yönelik ödüllü çalıştay düzenlediklerini bildirdi.

Danyal, daha sonra festival kapsamında düzenlenen Uluslararası ''7-77 Karikatür Yarışması''nı ilk kez kazanan Türk yarışmacı Mehmet Altuğ ile ''7-17 Karikatür Yarışması''nı kazanan Zeynep Mercan'a ödüllerini verdi.

Danyal, dünya genelindeki ekonomik krizin festivali de etkilediğini belirterek, yurt dışından karikatür gönderenlerin bu yıl festivale katılmadığını kaydetti.

Çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak, dünyalarını karikatürle zenginleştirmek amacıyla düzenlenen uluslararası ''7-77 Karikatür Yarışması''na 67 ülkenin karikatür ustaları, çocuklar için toplam 908 karikatür çizip gönderdi. Yarışmaya Samsun'dan katılan Altuğ, 2 bin dolarlık ödüle layık görüldü.

Çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışçıl bir geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen ''23 Nisan 80 Yaşında'' konulu ulusal ''7-17 Karikatür Yarışması''na Türkiye'den toplam 989 karikatür gönderildi. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Mercan, 1000 TL ödül aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler