Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, hakkında soruşturma açılan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun sözlerini manşetine taşıdı. Vatan gazetesi ise, ergenekon soruşturması kapsamında yapılan tutuklamalarla Metris Cezaevi'ndeki rektör ve profesör sayısının, yeni açılan birçok üniversitenin akademisyen kadrosunu geçtiğini belirttiği habere "T.C. Metris Üniversitesi" başlığını verdi.

Yayınlanma: 18.04.2009 - 06:51
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yargının isyanı


Hakkında soruşturma açılan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, yargının bu dönemde askeri ve ara rejimlerde bile muhatap olmadığı uygulamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Yapılan soruşturma hakkında bilgi veren Eminağaoğlu, “Adalet Teftiş Kurulu’nun Yargıtay’a, yüksek yargıya el uzattığını” söyledi. Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan da “sindirme” soruşturmasının Adalet Bakanı’nın “yargı bağımsızdır” açıklamasını çürüttüğünü belirtti.

‘Soruşturma vahim’ Yargıtay Başkanı Gerçeker, yargıç ve savcıların telefonlarının dinlenmesine ilişkin olarak, “Herkes kurallara uymalı” dedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özok da, dinleme kararını veren yargıçları eleştirdi. Eminağaoğlu soruşturmasını da değerlendiren Özok, “Sırf çok sert çıktığı için yapılıyorsa bu çok vahim” diye konuştu. Ergenekon’daki arama kararlarını veren yargıçlara da seslenen Özok “öyle gelişigüzel her yeri karıştıramazsınız” değerlendirmesinde bulundu.



HÜRRİYET

Türk gemisine insanlık cezası


Malta açıklarında 145 kaçak göçmeni kurtaran Pınar E. adlı Türk gemisi Lampedusa'da mahsur. Malta ve İtalya'nın kabul etmediği kaçaklarla yiyeceğini paylaşan mürettebat da aç.


MİLLİYET

Say'ın çağrısına Sezer'den yanıt


Ünlü Piyanist Fazıl Say, Facebook'taki sayfasında Sezen Aksu'ya hitaben yazdığı yazıya Aksu'dan cevap geldi. Dün akşam Saylan'ın konuk olduğu Star Haber'e telefonla bağlandı ve "Türkan Hoca'nın vicdanlı bir askeri olarak emrindeyim" dedi.



RADİKAL

Vahim alametler


Saylan, tutuklama kararını basın toplantısıyla eleştirdi. Bir savcı aynı şekilde bakanlığı hedef aldı. Zanlıların ifadeleri tartışmaları artırıyor.


AKŞAM

PKK İstanbul'u haraca kesmiş


Terör örgütünün şehir yapılanmasını hedef alan operasyonun ayrıntılarına Akşam ulaştı. Ünlü sanatçılarla, bazı holdinglerin PKK'ya 7 milyon lira haraç verdiği belirlendi.


POSTA

Genelkurmay Başkanı'nın emriyle Türkan Saylan'a askerden ziyaret


Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Arnavutköy'deki evi aranan, Porf. Dr. Türkan Saylan'ı kanser tedavisi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün 1. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral İbrahim Onbay ziyaret etti.


VATAN

T.C. Metris Üniversitesi


Dünkü tutuklamalarla Metris Cezaevi'ndeki rektör ve profesör sayısı, yeni açılan birçok üniversitenin akademisyen kadrosunu geçti.


HABERTÜRK

"Türk elitler, halkı soykırıma alıştırıyor"


Ermenistan'da en radikal söyleme sahip Taşnak partisi'nin Genel Başkanı, iddialı konuştu. Türkiye 2025 yılına kalmaz soykırımı tanır.


BİRGÜN

Sandık zaferine kolluk darbesi


DTP İstanbul İl Başkanlığı'nı basan polis İl Başkanı Halil Aksoy'u gözaltına aldı. Onlarca kişinin gözaltına alındığı operasyonlar, AKP'nin seçim intikam ıolarak görülüyor.



SABAH

Seki'yi kuşar ve taşlar yaktı


Şarkıcı Deniz Seki'nin telefonda '8 taş, 4kuş' gibi şifreli siparişlerle arkadaşlarına uyuşturucu aldığı ortaya çıktı.


TERCÜMAN

Tarihi kardeşimizi kaybediyoruz


Ermeni sınırı tartışmaları, Azerbaycan'ın rotasını Moskova'ya yöneltti. Medvedev'le görüşen Aliyev "Rusya stratejik ortağımızdır" diyerek mesaj verdi.


YENİ ŞAFAK

Ada'da seçime Muro karıştı


Kurtlar Vadisi'nin 'Muro'su KKTC seçimlerine de karıştı. Başbakan Soyer'i Moru'ya benzettiği FERO-Nalet olsun içimdeki urum sevgisine yazılı afiş tepki topladı.


ZAMAN

Rektörler, darbeye teşebbüsten cezaevinde


Ergenekon'un 12. dalgasında gözaltına alınan ve aralarında rektörlerin de bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler