Dursun Karataş'ın cenaze töreni

Hollanda'da ölen terör örgütü DHKP/C'nin lideri Dursun Karataş'ın cenazesi havalimanındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gazi Mahallesi'ne getirildi. Karataş, bugün Gazi Cemevi karşısındaki Gazi Camii'ndeki törenden sonra toprağa verilecek.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 12:20
Abone Ol google-news

Karataş’ın cenazesi, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin parmak izi talebi doğrultusunda yapılan işlemlerin ardından Atatürk Havalimanı’ndan alınarak Hacı Bektaşı Veli Gazi Kültür Vakfı Cemevi’ne götürüldü.

Karataş’ın avukatı Taylan Tanay, parmak izi tespiti ile ilgili olarak cemevi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkilinin cenazesinin dün saat 16.25 itibari ile İstanbul’a getirildiğini söyledi.

Yeni bir kimlik tespitinin gereksiz olduğunu ileri süren Tanay, şöyle konuştu: “Elimizde Hollanda yetkili makamlarının raporları söz konusuydu. Bunu mahkemeye ve kolluk kuvvetlerine sunduk. Gerilim unsuru yapılmamasını istedik. Mahkeme talebimizi reddetti. 2 kolluk görevlisi nezdinde, 2 meslektaşımız kimlik tespitini yaptı. Önümüzdeki günlerde kararı veren yargıçlar hakkında ve bu işi yapan kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusu yapmayı düşünüyoruz. Karataş’ın 1980 yılına ait gözaltı işleminde parmak izi tespiti yapılmış. Cenazeyi bu parmak iziyle karşılaştırmak istediler. Bu karar hukuka aykırıdır. Bugün gelen cenazenin Dursun Karataş olmaması söz konusu değildir.”

Bu arada, mahallede toplanan bir grup, İsmetpaşa Caddesi’nde sloganlar atarak Hacı Bektaşı Veli Gazi Kültür Vakfı Cemevi’ne yürüdü.
Sloganlarla Gazi Cemevi morguna konulan Karataş, bugün Gazi Cemevi karşısındaki Gazi Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Gazi Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler