"Hayat geriye bakarak anlaşılır"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Tarihi, ne kadar sağlam bilirsek ne kadar köklü bilirsek, geleceğimizi güvence altına almış oluruz. Özellikle genç arkadaşlarımız için söylüyorum. Hayat ileriye doğru yaşanır, ama geriye bakarak anlaşılır" diye konuştu.

Yayınlanma: 21.04.2009 - 17:00
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş'ta incelemelerini sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından Merkez Kütaphane'de yer alan Ordinaryus Profesör Mükrimin Halil Yınanç Kitaplığı'nın açılışını gerçekleştirdi. Kütüphanede bir süre inceleme yapan Bakan Günay yetkililerden bilgi aldı.

Günay daha sonra Türksoy resim sergisinin açılışını yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Mükrimin Halil Yinanç'ın Kişiliği konulu panele katıldı. Panelin açış konuşmasını yapan Mükrimin Halil Yinanç'ın manevi oğlu ve yeğeni Prof. Dr. Refet Yinanç, Mükrimin Halil Yinanç'ın yaşamı ve eserleri ile ilgili bilgi verdi. Ardından konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, günümüzde refaha oluşmanın koşulunun, bilim, teknoloji, kültür ve iyi yetişmiş insan gücü olduğuna dikkati çekti. Baytorun, ''Entelektüel sermayenizin mutlaka bulunması gerekiyor. Bunların ana kaynağı ise üniversitelerdir. Bu nedenle bilgi toplumunda üniversiteler en önemli kurumlar olarak tanımlanmaktadır'' dedi.

Ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Hayatta en hakiki mürşit ilimdir'' sözüne sadece sözde değil özde bağlı olmak gerektiğini ifade etti. Günay, ''Bu ilmi dünya standartlarında yakalayabilmek ve ülkemize getirmek ve böylece geleceğe yatırım yapmak gerekiyor. Özellikle genç arkadaşlarımız için söylüyorum. Hayat ileriye doğru yaşanır, ama geriye bakarak anlaşılır. Geriye bakmazsanız nereden geldiğinizi bilmezseniz nereye gideceğimiz biraz meçhuldur. Tarihi ne kadar sağlam bilirsek ne kadar köklü bilirsek o kadar geleceğimizi güvence altına almış oluruz'' dedi. Türk toplumunda dönem atlama alışkanlığının bulunduğunu belirten Ertuğrul Günay şöyle konuştu: ''Cumhuriyeti kurmamız bize Osmanlıyı unutturmayı gerektirmiyor. Ama bir süre unutkanlık dönemi yaşadık. Kopuş yaşadık bir fikri ızdırap yaşadık. Hala çözemediğimiz fikri ızdıraba vesile oluyor. Osmanlı da bir dönem Selçukluyu unutturmuş bize galiba. Selçuklu, Anadolu'nun milli devletidir. Osmanlı daha çok balkan devletidir. Tarihten kopmamış olmanın tarihi bilmenin geleceği yönetmek açısından önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtta barış dünyada barış sözü ne büyük vecizeymiş ki bugün daha iyi anlaşılıyor. Bugün medeniyetler ittifakı ile yapmaya çalıştığımız, yeni seçilen ABD Başkanı'nın Orta Doğu'da yapmaya çalıştığı, bizim yapmaya çalıştığımız yurtta barış dünyada barıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler