Fıkra gibi atama fiyaskosu

Milli Eğitim Bakanlığı, Silifke Anadolu Lisesi'nde 11 yıldır görev yapan müdür yardımcısı Halil Erhan Kır'ın "Silifke Anadolu Lisesi'nde görev yapmadığı" gerekçesi ile bu okula baş müdür yardımcısı olarak atamadı.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 07:18
Abone Ol google-news

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşanan atama fiyaskosu fıkralara konu olacak cinsten. Mersin Valiliği, ilde bulunan boş yöneticilik pozisyonlarını açıkladı ve Silifke Anadolu Lisesi için başmüdür yardımcısı kadrosu açtı. Kadroya iki kişi başvururken bunlardan biri aynı okulda 11 yıldır göre yapan Halil Erhan Kır oldu. Okulda müdür yardımcısı olarak görev Kır, Başmüdür Yardımcılığı görevine atanamadı.
 

"Siz Anadolu Lisesi'nde çalışmıyorsunuz"

Kır, bilgi edinme yasası kapsamında neden atanamadığını Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sordu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen yanıt ise "şaka gibi" oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kır'ın 2 Aralık 2008 tarihinde yapılan başmüdür yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunduğu anımsatılarak, atanamamasının nedeni olarak şu açıklamada bulunuldu:

"Yönetici Atama Yönetmeliğinin 11. maddesinin 2. bendinde, 'Anadolu statülü eğitim kurumlan, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ve bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu eğitim kurumlarında görev yapan yapmış olanlar arasında atama yapılır' denilmekte olup, Anadolu statülü bir eğitim kurumunda çalışmış olmak şartını taşımamanız nedeniyle söz konusu kuruma Anadolu statülü eğitim kurumunda görev yapmış olan adayın ataması yapıldığından, müdür başyardımcısı olarak atamanız yapılamamıştır" denildi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu Anadolu Lisesi'nde 11 yıldır müdür yardımcısı olarak görev yapan Kır'ın söz konusu Anadolu Lisesi'nde çalıştığından bile haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu durumum "Aziz Nesin'lik" olduğunu söyleyerek "Bununla ilgili yorum bile yapılamaz. Milli eğitimin bakanlığı, kendisinden bihaber. 11 yıldır Anadolu Lisesi'nde görev yapan bir öğretmenin, burada görev yaptığından habersiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler