AP'nin 'seçim hilesi' iddiası

CHP Sıvas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Avrupa Parlamentosu'nun Danimarkalı Üyesi Mogens Camre'nin, Türkiye'deki 29 Mart seçimlerinde hile yapıldığı ve AKP'nin de iktidarda kalmak için seçim hilesi yapan bir parti olarak tanımlandığı iddiasına ilişkin önergesini Meclis gündemine getirdi.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 10:31
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Danimarkalı Üyesi Mogens Camre'nin, Avrupa Birliği Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği ve Türkiye'de seçimlere hile karıştırıldığı iddialarını içeren soru önergesi Meclis gündeminde.

CHP Sıvas Milletvekili Malik Ecder Özdemir , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, AP'nin Danimarkalı üyesi Mogens Camre'nin, AB Komisyonuna Türkiye'deki 29 Mart seçimlerinde hile yapıldığını belirterek, iktidardaki AKP'nin özellikle kamu çalışanlarını baskı ile mitinglere taşıdığını iddia ettiğini hatırlattı.

Mogens Camre'nin, komisyona, "iktidarda kalmak için seçim hilesine başvuran hükümeti bulunan bir ülkeyle, katılım müzakerelerini hala yönetmenin AB ilkelerine uygun olup olmadığını açıklayabilir mi?" diye sorduğunu hatırlatan CHP'li Özdemir, Başbakan Erdoğan'dan şu sorularının yanıtlanmasını istedi.

"Camre'nin iddiaları karşısında nasıl bir tutum almayı düşünüyorsunuz? NATO Genel Sekreterliği için, önce hayır deyip sonra desteklediğiniz, Danimarka Başbakanı Rasmussen'nin ülkesinde, AKP'nin 'iktidarda kalmak için seçim hilesi yapan parti' olarak tanımlanmasını, nasıl değerlendiriyorsunuz? Rasmussen'nin, İstanbul'da gerçekleştirilen Medeniyetler Zirvesinde, İslam dünyasından özür dileyeceğini belirtmesine rağmen, özür dilememesinin perde arkasında, AKP'nin 'iktidarda kalmak için seçim hilesi yapan parti' olarak tanımlanmasının bir ilgisi var mıdır? Avrupa Parlamentosu'nun Danimarkalı Üyesi Camre'nin, önergesinde iddia ettiği gibi Kamu çalışanlarına, AKP mitingine katılmak için baskı yapılmış mıdır? AKP' mitinglerine seçmen taşımak için kamu araçları kullanılmış mıdır? Camre'nin bu iddiaları, AB görüşmelerini, Türkiye açısından nasıl etkileyecektir?
-Ulusal Kurtuluş Savaşıyla bağımsızlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti için Camre tarafından, 'Seçim hilesi ile iş başında olan hükümetle yönetilen ülke' diye tanımlanmasını içinize sindirebiliyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler