Cumhurbaşkanı Gül Hacıbektaş'ta

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 45. ulusal ve 19. uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli anma törenlerine katılmak üzere Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesine gitti. Gül, Hacı Bektaş müzesini ve külliyesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Külliyenin içindeki aşevi ve meydanevini gezen Cumhurbaşkanı Gül, Hacı Bektaş-ı Veli'nin türbesini de ziyaret etti.

Yayınlanma: 16.08.2008 - 10:12
Abone Ol google-news

 45. ulusal ve 19. uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli anma törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül törende bir konuşma yaptı. Konuşmasına başlarken Hacıbektaş'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Gül, burada insanları biraraya getiren ruhun, anlayışın Hacı Bektaşı Veli'nin öğretileri ve onun gösterdiği işaretler olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "İncinsen de incitme sözünü düstur edinen, kendisine rehber eden insanların dünyada barışı ve huzuru kurduklarını" kaydederek, "Kendilerini incitenleri de affederler, onları da daima bağırlarına basarlar" dedi. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu topraklar hep bunlara şahit olmuştur. Bundan sonra da inşallah böyle olacaktır. Eşitlik, hoşgörü, dayanışma, kardeşlik... Bütün bunlar sınıfları, ırkları, farklı mezhepleri, farkları, dinleri aşarak hepimizi Anadolu kazanının içinde yoğurmuştur. Bu bakımdan bizlerin aramızda farklılıklar olması gayet tabiidir. 70 milyonluk bir ülkeyiz. İmparatorluk devamı olan bir ülkeyiz. Eski topraklarımızdan gelen vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bu ülkenin her köşesi birbirinden zengindir, birbirinden farklı kültürleri vardır, farklı sosyolojik gerçeklerimiz vardır. Bunlar gayet tabiidir, normaldir. Bu farklılıklar asla ayrılık değil, bunların hepsi bizim zenginliklerimizdir. Problemlerimiz, sıkıntılarımız vardır, olabilir. Tabii ki bizler bunları görmezlikten gelemeyiz. Ne kadar gerçekçi olursak ne kadar açık, dürüst hareket edersek problemlerimizi o kadar rahat çözebiliriz. Bu problemlerimizi çözebilme hünerini, kabiliyetini bu millet daima göstermiştir ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler