Muhtar Kent yönetim kurulu başkanı oldu

Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent (56), yönetim kurulu üyelerinin seçimiyle, markanın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini aldı.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 08:55
Abone Ol google-news

Dünyanın en büyük içecek şirketi Coca-Cola'nın Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Muhtar Kent (56), yönetim kurulu üyelerinin seçimiyle, Atlanta merkezli içecek üreticisi Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini aldı. Kent, yıllık toplantıda, küresel durgunluğa karşın şirketin pazar payını artırmayı başarabileceklerini söyledi.


Coca-Cola'nın güveni tam

Coca-Cola Direktörler ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı James D. Robinson, yönetim kurulunun, Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanan Muhtar Kent'in liderliğine ve Coca-Cola'yı bu zor zamanlardan başarılı bir şekilde geçirip uzun vadeli sürdürülebilir bir büyüme yakalayacak vizyona sahip olduğuna ''kesinlikle'' inandığını belirtti.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada, şirkete 43 yıl hizmet ettikten sonra emekli olan Neville Isdell'den liderlik bayrağını devralan Coca-Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'in, ''dünyanın en büyük içecek şirketi'' Coca-Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı seçildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Coca-Cola Yönetim Kurulu'nun, Kent'i yönetim kurulu başkanlığına seçtiği anımsatılarak, ''Kent, şirketin Atlanta'da yapılan Yıllık Hissedarlar Toplantısı'nı takiben emekliye ayrılan Neville Isdell'in yerini aldı. Böylelikle, şirketin Aralık 2007'de duyurduğu liderlik devir teslim planı da tamamlanmış oldu'' denildi.

56 yaşında olan Kent'in, Temmuz 2008'de Coca-Cola şirketinde üst yönetici (CEO) koltuğuna oturduğu, Aralık 2008'de Coca-Cola Yönetim Kurulu'nun, 65 yaşında olan Isdell'in yönetim kurulu seçimlerinde aday olmayacağını ve şirketin, 2009 Yıllık Hissedarlar Toplantısı'nı takiben Kent'i Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçeceğini duyurduğu hatırlatıldı.

 

''Şirket emin ellerde"

Coca-Cola Direktörler ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı James D. Robinson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, atamanın tamamlanmasının, ''Muhtar Kent'in Coca-Cola şirketinin liderliğini kesin olarak üstlenmesinin ilanı'' olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Yönetim Kurulu, Muhtar Kent'in liderliğine ve Coca-Cola'yı bu zor zamanlardan başarılı bir şekilde geçirip uzun vadeli sürdürülebilir bir büyüme yakalayacak vizyona sahip olduğuna kesinlikle inanmaktadır. Başkan ve CEO olarak, benzersiz niteliklere sahip deneyimli bir liderlik ekibi oluşturdu. Şirket emin ellerde. Kent'i üstlendiği yeni sorumluluklar nedeniyle kutluyoruz.

Neville'ye, Coca-Cola ailesi adına, şirkete getirdiği örnek liderlik anlayışı ve sistemimize 43 yıl boyunca hizmet ettiği için teşekkür ediyorum. Neville, şirketimizi çok zor bir dönemden geçirdi. Çok sayıda başarısı olan Neville, Coca-Cola'ya kattığı kazanma ruhu için sonsuza kadar hatırlanacaktır. Ona ve ailesine, hayatlarının bir sonraki heyecanlı bölümüne adım atarken sağlık ve mutluluk diliyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler