Türkiye AB-KİK toplantısı İstanbul'da

Türkiye - Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi'nin (Türkiye-AB KİK) 26. Toplantısı, 27-28 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. İki gün sirecek olan toplantıda "Türkiye ve AB Arasında Araştırma- Geliştirme Konusunda İşbirliği", "Türkiye-AB İlişkileri Bağlamında Enerji Arz Politikaları" ve "AB'nin Üçüncü Ülkelerle Yaptığı Serbest Ticaret Anlaşmalarının Türkiye-AB Ekonomik İlişkilerine Etkisi" konuları ele alınacak.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 08:59
Abone Ol google-news

Türkiye-AB KİK 26. Toplantısı, 27-28 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Mövenpick Otel'de gerçekleştirilecek.

Toplantının açılış oturumunda Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş- Başkanı ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve Türkiye-AB KİK Eş-Başkanı Sandy Boyle'un yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, ABGS Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Frantisek Stěpánek, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü, Türkiye Masası Şefi Jean-Christophe Filori ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yapacaklar.

Mövenpick Hotel'de yapılacak ve iki gün sürecek toplantıda, "Türkiye ve AB Arasında Araştırma- Geliştirme Konusunda İşbirliği", "Türkiye-AB İlişkileri Bağlamında Enerji Arz Politikaları" ve "AB'nin Üçüncü Ülkelerle Yaptığı Serbest Ticaret Anlaşmalarının Türkiye-AB Ekonomik İlişkilerine Etkisi" konuları ele alınacak.

Toplantının ikinci gününde ayrıca sivil toplum ve medya temsilcilerinin katılımıyla "Türkiye-AB İletişimi" konulu bir seminer düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler