İngiltere'ye getirilen 'Köle çocukları'

İngiltere'de Çocuk Koruma Merkezi (CEOP) adlı kuruluşun yaptığı araştırmada, yasa dışı yollardan İngiltere'ye sokulan yabancı çocukların köle gibi kullanıldıkları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

 İngiltere'de Çocuk Koruma Merkezi'nin (CEOP) yaptığı araştırmada, Mart 2007 ile Şubat 2008 arasında kaçak olarak İngiltere'ye getirilen 325 çocuğun yarısının fahişeliğe zorlandığı, geri kalanının uyuşturucu kuryesi ve ağır işçi olarak çalıştırıldığı tespit edildi.

CEOP yetkilisi Jim Gamble, sorunun gerçek boyutunun görünenden çok daha büyük olduğunu anlamanın güç olmadığını belirterek, ortaya çıkartabildiklerinin buzdağının ucu olduğunu, devletin bu konuda daha etkin uygulamalar yapması gerektiğini bildirdi.
Çocuk kaçıran çetelerin çok karmaşık yöntemler uyguladıkları, kaçırılan çocukların korktukları için kaçmaya ve kurtulmaya cesaret edemedikleri belirtildi.

Yaşları belirlenebilenlerin yüzde 53'ünün 16 yaşın altında olduğu, çocukların, aralarında Çin, Afganistan, Nijerya, Romanya ve Vietnam'ın da bulunduğu iç savaşın ya da yoksulluğun hüküm sürdüğü 52 farklı ülkeden getirildikleri kaydedildi.

Daha iyi bir hayat vaadiyle kandırılarak İngiltere'ye getirildikleri tahmin edilen çocukların bir bölümünün bulaşıkçı, tuvalet temizleyici, amele ve hizmetçi olarak çalıştırıldığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler