"Seçimler yeni bir umut sayfası açtı"

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamında ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, belediye binası önünde halka seslendi. Baykal, ''Bu seçimler Türkiye'nin geleceği için her yerde yeni bir umut sayfası açtı'' dedi.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 13:03
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamında ziyaret etti.

Ergül'ün Sinop'a çok önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını söyleyen Baykal, 'İnşallah Sinop halkı, bu seçimden sonra ortaya koyacağınız belediyecilik çalışmalarıyla daha da mutlu olacaktır. Buna güveniyoruz. Sizin kişiliğinizin, birikiminizin, yeteneklerinizin bunu sağlayacağını biliyoruz. Çok sevindik. Bütün Sinop halkına ve size yürekten teşekkür ederim ve başarılar dilerim'' dedi.

Sinop'un önemli bir turizm merkezi olabileceğini ifade eden Deniz Baykal, ''Burası da Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olarak gelişmelidir. Sinop'u Karadeniz'in Antalya'sı yapmalıyız. Bu altyapı var. Sinop'u bir sanayi kenti olarak değil, kültür, eğitim, turizm ve hizmet kenti olarak bir yaşam alanı olarak koruyup geliştirmeli ve o yönü ile Türkiye için bir çekim alanı haline dönüştürmeliyiz'' diye konuştu.

 

Halka seslendi

Baykal, ziyaretin ardından belediye binası önünde vatandaşlara yaptığı konuşmada, Sinop halkına 29 Mart seçimlerinde CHP'nin belediye başkan adayı Baki Ergül'e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Sinop ziyaretini Ergül'e ve Sinop halkına teşekkür etmek amacıyla düzenlediklerini ifade eden Baykal, şunları söyledi:
''CHP adına arkadaşlarımızla birlikte Sinop halkına teşekkür etmek için buraya geldim. Gerçekten bu seçimle bizi çok mutlu ettiniz. Sinop halkının onayını, desteğini alabilmek bizim için en büyük mutluluktur. Belediye Başkanımız Baki Ergül'ü gönülden ve içtenlikle Sinop halkının ezici çoğunluğuyla göreve getirdiniz. Bu en büyük şeref ve onurdur. Baki Ergül de, CHP olarak biz de Sinop halkının bu kararının önemini, değerini yüreğimizde hissediyoruz. Her yer bizim için önemlidir. Her yerde seçim kazanmak mutluluk vericidir.''

Sinop'a CHP'nin yöneticileriyle birlikte geldiğini kaydeden Baykal, ''Böyle bir kadro ile ben de Sinop halkının karşısında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' dedi.

''Genel Başkan Yardımcımız Yılmaz Ateş, Genel Sekreter Yardımcımız Algan Hacaloğlu, Samsun Milletvekili Suat Binici ve Türkiye'nin her yerinde verdiği dürüst, onurlu, alçak gönüllü bir mücadelesiyle milletimizin gönlünde çok özel bir yer kazanmış olan İstanbul milletvekilimiz Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop milletvekilimiz Engin Altay ile burada sizlerle birlikteyiz'' diyen Deniz Baykal, seçimin geride kaldığını ve artık geleceğe bakılması gerektiğini vurguladı.


"Seçimler, Türkiye'nin geleceği için yeni umut sayfası açtı"

Seçimin mutluluğunu, sevincini yaşarken gözlerini geleceğe dikmeleri gerektiğini hatırlatan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimlerin Türkiye'nin geleceği için her yerde yeni bir umut sayfası açtığını ifade etti.

Baykal, ''İnsanlarımızı çok şeyi değiştireceğiz, yeni bir yönetim ortaya çıkaracağız, bu memlekette dürüstlüğü hakim kılacağız, ahlakı hakim kılacağız, yolsuzluklar ile samimiyet ile mücadele edecek bir yönetimi iş başına getireceğiz duygusu içine siz soktunuz. Biz de bunu görüyoruz, bundan büyük bir sevinç duyuyoruz'' diye konuştu.

Yurttaşları siyasete sahip çıkmaya çağıran Baykal, ''Bu mücadeleyi bırakmayın, bundan sonra da siyasete sahip çıkmaya, ağırlığınızı sürdürmeye devam edin, bunu bekliyoruz. Sinop bu konularda Türkiye'nin en çağdaş en ileri anlayışına sahiptir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin, size layık olacağız, bütün gücümüzle çalışacağız'' dedi.

 

"CHP'ye verilen her oy, fındığa verilen oy demektir"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'ye verilen her oyun fındığa verilen oy olduğunu söyledi. Baykal, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında ziyaret ederek, belediye başkanlığına seçilmesinden dolayı kutladı. Baykal, daha sonra Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda, mahalli seçimde göreve gelen Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Güce Belediye Başkanı Osman Karabatak ile belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Burada Belediye Başkanı Aksu, Deniz Baykal'a ahşap sepette fındık ve fındık figürlü plaket hediye etti.

Baykal, daha sonra belediye binası balkonundan halka seslenerek, ''29 Mart Yerel Seçimleri'nde seçilen CHP'li Belediye Başkan Adayı Kerim Aksu'ya verdiğiniz destek, sergilediğiniz güven ve oylarınızla hem Kerim Aksu'yu hem de CHP'yi onurlandırdığınız için sizlere teşekkür etmeye geldik. Gerçekten hepinize karşı, Giresun'a karşı yüreğimde derin bir şükran duygusu var'' dedi. Halka teşekkür eden Deniz Baykal, ''Mükemmel bir seçim yaptınız. Giresun'un evladı, genç kuşaktan, buraya büyük hizmet verecek olan bir hemşehrinizi belediye başkanı olarak seçtiniz. Hayırlı olsun'' diye konuştu.

Kerim Aksu'nun kabuğuna sığamadığını ifade eden Baykal, şöyle konuştu: ''Gelirken şöyle bir sağa sola baktık, kaldırımları yenilemeye başlamış, dolgu alanlarını yeniden düzenlemeye başlamış, tebrikler ve kutlamalar bitmeden hizmet yarışına koyulmuş. Onu gönülden kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun. Biz Giresun'u seviyoruz. Giresun'a hizmet etmek istiyoruz. Bunun için sadece bugün değil sadece belediye seçiminden sonra değil çok daha önceden beri Giresun'un her sorununa candan koşuyoruz, sahip çıkıyoruz. Ama bunu yeterince anlatmayı başaramamıştık, şimdi anlıyorum artık gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Giresun, CHP'ye sahip çıkıyor. Şunu bilmenizi isterim, sizin CHP'ye sahip çıkmanız, sizin CHP'yi güçlendirmeniz, bir belediye başkanı seçmenin ötesinde anlam taşır.''
 

Fındık konusu

CHP'ye verilen her oyunun fındığa verilen oy demek olduğunu söyleyen Deniz Baykal, ''Eğer CHP'yi güçlendirirseniz fındığın gücü artar. Bakın buraya çok daha önceden gelmiştim ve söylemiştim. O zaman tam anlatmayı başaramadım. Fındık 6.5 lira demiştik. Hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi hiç mecbur da değiliz, ortada bir seçimde yok ama bu vesile ile Giresun'a teşekkür etmek için geldiğimiz bu buluşmamızda sizlere tekrar ifade ediyorum, biz CHP olarak verdiğimiz o sözün arkasında olmaya devam ediyoruz'' şeklinde konuştu. Baykal, Kerim Aksu'yu Giresunlu'nun çok sevdiğini dile getirerek, ''Giresunlu, onun belediye başkanı olmasından çok mutlu. Siz sadece bugün buraya daha önceki belediye seçiminin sevincini ifade etmek için değil, geleceğe yönelik bir iddiayı da sergilemek için, umudunuzu ortaya koymak için meydana çıktınız. Türkiye'nin buna ihtiyacı var'' ifadelerini kullandı.

Geride bırakılan seçimin bu konuda bir umut yarattığını kaydeden Baykal, şöyle devam etti: ''Herkes bu iş olacak dedi, şimdi oluyor. El birliği ile başaracağız, Türkiyemize sahip çıkacağız. Türkiye'miz de hakka, hukuka, adalete, fındığa, çiftinin emeğine sahip çıkacağız, esnafa sahip çıkacağız, iş adamımıza, emeklimize, yetim kalmış gencimize sahip çıkacağız, yolsuzluklara karşı hep beraber mücadele edeceğiz. Türkiye, buna büyük ihtiyaç hissediyor. Türkiye, bu alanlarda sahipsiz gibi hissediliyor. Yaşanan olaylara bir bakınız, dış politikada, ekonomide, hukukta büyük sıkıntılar içine giriliyor, bunu görüyoruz. Bunlara bir son vereceğiz.''

CHP lideri, beraberindeki parti yetkilileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarını halka tanıtarak, seçim otobüsü ile Trabzon'a hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler