Çevreci iktidar

Katıldığı bir açılışta açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi hükümetince hazırlanan 2B arazilerine ilişkin kanunu unutarak, "Biz çevreci bir iktidarız" iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çevreci bir iktidar olduklarını belirterek, ''Bizden önceki iktidarlar Kyoto Protokolü'nü imzalayamamışlardı. Biz imzaladık, riski göze aldık'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''İstanbul Katı Atık Sahalarındaki Çöp Gazının Elektriğe Dönüştürülmesi Projesi'' kapsamında Eyüp ilçesine bağlı Göktürk beldesinde yapımı tamamlanan ''Odayeri Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi''nin açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'a teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir hizmeti İstanbul'a kazandırdığını belirterek, özel sektörle iş birliği yaparak, Odayeri Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'ni de başardığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Bu tesisin İstanbul'a hayırlı olmasını, hem de numune olmasını temenni ettiğini belirtti.

''Ciddi bir kirlilikle karşı karşıya kalıyoruz. Biz çevreci bir iktidarız'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bizden önceki iktidarlar Kyoto Protokolü'nü imzalayamamışlardı. Biz imzaladık, riski göze aldık. Amerika'nın yapamadığını yaptık. Amerika hala imzalamamıştır. Biz imzaladık, çünkü yeşil çevreye, temiz havaya insanımız layıktır. Bu görevimizi adım adım yerine getiriyoruz. Bu tesis, Avrupa ve Ortadoğu'daki emsalleri arasında önemli bir yere sahip. İnanıyorum ki dünyada ilk sıralarda yer alan bir tesis.
Yap-işlet modeliyle yapılan tesisimiz... Gerek Şile'de gerek buradaki tesislerimizin toplam ürettiği enerji 42 megavat. Bu tesiste elektrik üretimi, depolama sahasında oluşan çöp gazından sağlanıyor. Bu yönüyle bakacak olursak projenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Bu katı atığın nasıl insanımızın hizmetine bir enerji olarak dönüşmesi açısından faydalı olduğunun yani geri dönüşüm dediğimiz olayın gerçekleştiğinin en güzel örneği. Önümüzdeki aylarda Kömürcüoda sahasını da devreye alarak işte bu heyecanı inanıyorum ki tekrar yaşama fırsatını bulacağız. Yakacık'ta çöplük üzerinde binalar inşa edilmişti. O dönemde vahşi çöp depolama alanları üzerine binalar yapılmasına izin veren belediyecilik anlayışını nasıl takdir edebilirsiniz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler