Erdoğan yaralıları ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bostancı'daki hücre evine yapılan baskın sırasında yaralanan polislere yaptığı ziyarette olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 15:27
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bostancı'daki hücre evine yapılan baskın sırasında yaralanan polislerin tedavi gördüğü Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yaralı polislere "geçmiş olsun" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, çatışma görüntülerinin televizyonlardan yayınlanmasına tepki göstererek, şunları söyledi:
"İstanbul'un 60 değişik noktasında yapılan operasyon sonucunda değişik terör örgütlerine mensup 40 kadar kişi gözaltına alınmış. Fakat sabah 05.20 civarında Bostancı Gösteri Merkezi'nin karşısındaki polise karşı açılan ateş sonucunda terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu bilinen kişi ölü olarak ele geçirildi. Bunun dışında maalesef bir emniyet amirimiz şehit oldu. 7 polisimiz de yaralı. Hayati tehlikeleri yok. Bir sivil vatandaşımız da yaralandı. Diğer kameraman arkadaşımızı da ziyaret edeceğiz. 16 yaşındaki yavrumuz hayatını kaybetti."

"Abartılı yayınlardan rahatsız oluyorum"

Bir yurttaş olarak televizyonların uluslararası medya etiği doğrultusunda davranmaları gerektiğini dile getiren Erdoğan: "Ben bu noktada bir Başbakan olmaktan ziyade bir vatandaş olarak, çok çok abartılı olarak yapılan canlı yayınlardan büyük rahatsızlık duydum. Burada uluslararası yayıncılık ilkelerine göre hareket etmemiz gerekiyor. Burada bir kameramanımız o kadar içeriye girdi ki ölümden döndü. Ölebilirdi de... Bu tür yayınlarda çok daha dikkatli olunmalı. Toplumun ve çocukların üzerindeki etki düşünülmeli. İlla RTÜK tarafından uyarı beklenmemeli. 'Bu medya etiğinin bir gereğidir' diye düşünüyorum" dedi.

 

"Cerrah'a güveniyorum"

Erdoğan, yaralanan NTV kameramanının polis güvenlik çemberini eleştiren sözleriyle ilgili soruya ise "Ben İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'a güveniyorum" şeklinde karşılık verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler