BM'den domuz gribi açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ''Gerçekten bir domuz gribi salgınıyla karşı karşıyaysak, buna karşı küresel dayanışma göstermeliyiz'' dedi.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 17:46
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bugün domuz gribiyle ilgili gazetecilere bir açıklama yaptı.
Ban, domuz gribinin ABD, Meksika ve Kanada'da ortaya çıktığını, diğer ülkelere de yayılmasından ve bir salgına yol açmasından endişe edildiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri, Meksika'da domuz gribine yakalanan ve ölenlerin çoğunluğunun genç ve sağlıklı yetişkinler olmasından ayrıca kaygı duyduklarını belirterek, ''BM ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve WHO başkanı Dr. Margaret Chan, gelişme karşısında hemen ve etkin bir biçimde harekete geçti. Ben de Dr. Chan ve diğer BM yetkilileriyle sürekli temastayım'' dedi. Ban, örgütün bugün toplanarak salgın alarmı verip vermeme konusunda karar vereceğini söyledi.

Ban, ''Gerçekten bir salgınla karşı karşıyaysak, buna karşı küresel dayanışma göstermemiz gerek. Domuz gribi bir kez daha gösterdi ki dünyada hiçbir ülke böyle tehditlerle tek başına başedemez'' dedi.

BM Genel Sekreteri, özellikle gıda, küresel ekonomi ve iklim değişikliğinin güç durumda bıraktığı yoksul ülkelerin yine zor durumda kalabileceklerini, uluslararası toplumun buna izin vermeyeceğini belirtirken, bu kapsamda Dünya Bankası ve diğer BM kurumlarının salgınla karşılaşabilecek ve mali desteğe ihtiyacı olabilecek ülkelere destek vereceklerini vurguladı.
BM Sözcüsü Michel Montas da yaptığı açıklamada, hastalıkla ilgili olarak ABD'de 40, Meksika'da 26, Kanada'da 6 ve İspanya'da 1 vakaya rastlandığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler