Obama'nın uçağı New York'ta 11 Eylül paniği yarattı

ABD Başkanı Barack Obama'yı taşıyan Jumbo Jet Boeing 747 tipi Air Force One tipi uçaklardan biri New York semalarında iki F-16 tipi askeri savaş uçağının eşliğinde yarım saat süre ile alçaktan uçunca, uçağın hava korsanları tarafından kaçırıldığını ve 11 Eylül benzeri bir terörist saldırı gerçekleştirmek üzere olduğunu düşünen New York'lular, telefonla ihbar yağdırdı ve birçok bina boşaltıldı.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 20:58
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama'nın uçağı New York'ta büyük paniğe yol açtı. Başkan Obama'yı gezilerinde taşıyan Jumbo Jet Boeing 747 tipi Air Force One tipi uçaklardan biri New York semalarında iki F-16 tipi askeri savaş uçağının eşliğinde yarım saat süre ile alçaktan uçunca, New York'ta büyük panik yaşandı.Uçağın hava korsanları tarafından kaçırıldığını ve 11 Eylül benzeri bir terörist saldırı gerçekleştirmek üzere olduğunu, savaş uçaklarının da kaçırılan uçağı kovaladığını düşünen New York'lular, telefonla ihbar yağdırdı ve birçok bina boşaltıldı.

Uçakların New York semalarında gerçekleştirdiği alçak uçuşun nedeni ise başkana ait uçaklardan birinin New York semalarında ve ünlü Hürriyet Heykeli ile yapılacak fotoğraf çekimleriydi. Fotoğraf çekimlerinin yapılacağı zaman ve tarihi önceden New York'ta yetkillilere bildirilmesine rağmen, yetkililer New York'luları zamanında uyarmayınca büyük panik yaşandı. Konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapan Amerikan Hava Kuvvetleri sözcüsü Richard Johnson, gerçekleşen alçak uçuşun başkana bağlı havacılık biriminin isteği üzerine gerçekleşen bir fotoğraf çekimi olduğunu söyledi.Beyaz Saray sözcüsü konuyla ilgili gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler