Türk Sağlık-Sen'den dava

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli personele aile ve çocuk yardımı yapılmamasını mahkemeye taşıdı. Yapılan açıklamada kadrolu memurlar bu haktan yararlanırken, sözleşmeli personelin yoksun bırakılmasının hukuku ayrıkı olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bitlis'te görevli bir sendika üyesinin, İl Sağlık Müdürlüğü'ne aile ve çocuk yardımından faydalanma talebiyle yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine dava açıldı.

Van Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, evli devlet memurlarına aile ve çocuk yardımı ödeneği verildiği belirtilerek, devlet memurlarının geçimini sağladığı üvey çocukları için bile çocuk yardımı aldığına dikkat çekildi.

Kadrolu memurlar bu haktan yararlanırken, sözleşmeli personelin yoksun bırakılmasının hukuka aykırı olduğu savunulan dilekçede, sözleşmeli personelin bu haktan yararlandırılmamasının Anayasa'nın 2. maddesinde ifade bulan ''sosyal devlet'' ilkesine de uymadığı belirtildi.

Dilekçede, ''Anayasa ve uluslararası sözleşme hükümleri birlikte değerlendirildiğinde 657 sayılı kanuna göre istihdam edilen 4/b statüsünde çalışan sözleşmeli sağlık personelin aile ve çocuk yardımından faydalandırılmaması hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulamadır" denildi.

Dilekçede, idarenin, ''sözleşmeli memura aile ve çocuk yardımı yapmaması'' ile ilgili işlemin iptali talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler