Adana'daki izinsiz gösteri

Adana'daki izinsiz gösteri davasında "terör örgütü adına suç işlemek, propaganda yapmak ve yaralama" iddialarıyla yargılanan yaşları 14 ile 17 arasında değişen 11 sanığa, çeşitli hapis cezaları verildi.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Adana'da, izinsiz düzenlenen gösterilere katılarak ''terör örgütü adına suç işlemek, propaganda yapmak ve yaralama'' iddialarıyla haklarında açılan dava kapsamında yargılanan, olay tarihinde yaşları 14 ile 17 arasında değişen 7 sanığa, 4 yıl 8 ay 20'şer gün, 4 sanığa ise 3 yıl 5 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, geçen yıl mart ayında Dağlıoğlu, Denizli, Gülbahçe, Barbaros ve Hürriyet mahallelerinde düzenlenen izinsiz gösterilere katılan ve olay tarihinde yaşları 14-17 arasında değişen tutuksuz sanıklar S.B, İ.Y, A.E, G.G, A.E, C.A, U.C, M.Ç, K.A, M.E.O. ve Ö.O. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık S.B, Dağlıoğlu Mahallesi Karasu mevkisinde yola barikat kurup trafiğe kapattıkları ve polise taş attıkları iddialarını kabul etmedi. Gösteri yapan grubun arasında bulunmadığını öne süren sanık S.B, ''Benim bu olaylarla ilgim yok ve beraatımı istiyorum'' dedi.

Diğer sanıklar da yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti yapılan duruşma sonunda, sanıklar S.B, İ.Y, A.E, G.G, A.E, C.A. ve U.C'nin 4 yıl 8 ay 20'şer gün, M.Ç, K.A, M.E.O. ve Ö.O'nun da 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanıklar, mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onaması halinde cezaevine girecek. Sanıklar, atılan taşlarla polislerin yaralanmasına neden oldukları suçlamasından ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Sanıklar hakkında, izinsiz gösterilerde ''terör örgütü adına suç işlemek, propaganda yapmak ve yaralama'' iddialarıyla dava açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler