Karargah'ta ikinci buluşma

TSK ile medya ilişkilerini değerlendirmek üzere yarın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile gazete, ajans ve televizyonların temsilcileri görüşecek.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 17:21
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TSK ile gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere yarın gazete, ajans ve televizyonların temsilcileriyle bir araya gelecek. Karargahta yapılacak ikinci İletişim Toplantısı'nda gündeme ilişkin çeşitli konulara ilişkin değerlendirme ve soru-cevap şeklinde planlandı.

Genelkurmay Karargahı'nda yapılacak İletişim Toplantısı'nın ilki, 16-17 Eylül 2008 tarihlerinde iki gün olarak düzenlenmişti. ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Michael Mullen'ın ziyareti ve İDEF'09 fuarı nedeniyle bir hafta ertelenen ikinci İletişim Toplantısı bu kez hem bir günde yapılacak hem de televizyonların canlı yayın yapmasına izin verilecek.

Genelkurmay Başkanlığı'na gelişinden itibaren iletişime ağırlık vereceğini açıklayan Orgeneral İlker Başbuğ, ilk İletişim Toplantı'sında da medya ile ilişkilerde yeni bir açılım sağlanacağını, bu kapsamda haftalık olarak basın brifingleri düzenleneceği açıklamış ve hayata geçirmişti. Ayrıca 24 saat açık iletişimi sağlayan Genelkurmay Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkileri de İletişim Daire Başkanlığı'na dönüştürerek, TSK'nın gözde komutanlarından Tuğgeneral Metin Gürak'ı bu bölümün başına getirmişti.

Orgeneral Başbuğ, savunma ve güvenlik alanında yapılan çalışmaları ve TSK'nın çeşitli konulara ilişkin güncel değerlendirmelerini yapacağı ikinci toplantısında, ilk defa soru-cevap bölümüne de yer verecek.

Yaklaşık 2-2,5 saat sürmesi beklenen toplantıya genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri ve Savunma Muhabirleri çağırılırken, yazar kadrosu bu defa davet edilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler