1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne bir gün kala siyasilerden kutlama mesajları gelmeye başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yayınladıkları mesajlarda yurttaşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 09:41
Abone Ol google-news

Yarın kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi kutlama mesajları gelmeye başladı.

MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kutlama mesajı şöyle:
''Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından resmi tatil olarak yasalaştırılan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en iyi dileklerimle kutluyorum.
Baharın gerçek manada canlanışını da temsil eden bu anlamlı tarihin dargınlık ve acı hatıraların geride bırakıldığı kalıcı mutluluk ve kardeşlik duygularını geliştirmesini temenni ediyorum. Beklentimiz, kutlamaların huzur ve sükunet içinde gerçekleşmesi, gerilime neden olabilecek inat ve dayatmaların artık son bulmasıdır.

Bu günün, zor ekonomik koşullar altında alın terleriyle göz nurlarıyla ekmeklerini kazanmaya çalışan vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini, toplumsal barışa, insanlarımız arasındaki işbirliği ve iş bölümüne dayalı sosyal dayanışmanın geliştirilmesine fırsat ve vesile olmasını diliyorum.''
 

"Taksim'in açılması Türkiye'nin demokratikleşmesine olumlu bir katkı sağlayacaktır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda bayramların inatlaşmanın ve kutuplaşma değil, kardeşlik ve dayanışma vesilesi olduğunu vurguladı.

1 Mayıs'ta, emekçilerin sorunlarının tartışılmasını, sosyal güvenlik sistemindeki sorunlara çözüm aranmasını, sendikal hakları geliştirecek yasal düzenlemelerin ele alınmasını, emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretleri almasını sağlayacak imkanların oluşturulmasını istediklerini kaydeden Kurtulmuş, ancak 1 Mayıs'ın daha önceki yıllarda olduğu gibi ''Taksim inatlaşmasının gölgesinde kaldığını'' savundu.

Taksim'de kutlama tartışmalarının kutuplaşma ve gerginlik nedeni haline geldiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Türkiye her yıl tekrar eden bu gereksiz tartışmayı artık aşmalıdır. 1 Mayıs bir an evvel kavga ve gerilim unsuru olmaktan çıkarılıp gerçek anlamda bayram hüviyetine kavuşturulmalıdır. Yıllar önce derin bir çetenin yaptığı karanlık bir eylem yüzünden Taksim emekçilere kapatılmıştır. Oysa yönetimlerin görevi meydanları millete yasaklamak değil, o provokasyonları yapanları, derin çeteleri ortaya çıkarıp cezalandırmaktır.

Hükümet ve İçişleri Bakanlığı'na sesleniyorum, 1 Mayıs'ta Taksim işçilere açılmalıdır. Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs gösterilerine yeniden açılması Türkiye'nin demokratikleşmesine olumlu bir katkı sağlayacaktır.''

 

'1 Mayıs'ta Taksim'e gidilemez diye bir şey yok'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gösterilecek dayanışma, birlik ve beraberliğin, teröre verilecek en anlamlı cevap olacağını bildirdi.

Taksim'in emekçilere, işçilere kapalı olmadığını anlatan Çelik, '1 Mayıs'ta Taksim'e gidilmez' diye bir şeyin olmadığını ifade etti. Kamu görevlilerinin yasalar doğrultusunda hareket etmelerinin doğal olduğunu dile getiren Çelik, Taksim'de büyük bir gösteri yapılmayacağına dair bir karar çıkmışsa, bunun Taksim'e gitmeme anlamı taşımadığını vurguladı.

 

Erdoğan'dan kutlama mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin, emeği, alın terini kutsal gören, ''insan için emeğinden başkası yoktur'' düsturunu çalışma hayatının odağına koyan ve bunun etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçısı olduğunu belirtti.

Türk milletinin en güzel hasletlerinden birinin de her zaman, ''işçinin hakkını alın teri kurumadan vermek'', toplumda emeğe saygıyı böyle bir hasletle korumak olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
''Hükümet olarak işçi, memur ve emekçi vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya, bu yolda gerekli bütün adımları atmaya, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Geçen yıl Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan ettiğimiz 1 Mayıs'ın, aynı zamanda resmi tatil olmasını öngören Hükümet tasarısı, Meclisimizce kabul edildi ve Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Bundan büyük mutluluk duyuyor, artık 1 Mayıs'ların anlamına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine inanıyoruz.

Bütün zorlukları aşmak ve daha güzel günlere ulaşmak için hepimiz ortak bir duyguda buluşmak, bir ve beraber olmak zorundayız. Bu kardeşlik ve barış duygularıyla, başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerim olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler