CHP'li Arıtman'dan DTP'li Buldan'a tepki

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yaptığı bir konuşmada "Kürdistan sınırını çizdik, burası Kürdistan coğrafyasıdır" diyen DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a tepki gösterdi. Arıtman "Bu hanım başta Kürt kökenli vatandaşlarımız da dahil olmak üzere on binlerce insanımızın katili olan terörist başının değil de aziz milletimizin vekilliğini yapsın." dedi.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 12:11
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın "Kürdistan sınırını çizdik" şeklindeki sözlerine herhangi bir hükümet yetkilisinin cevap vermemesi eleştirdi ve "Hükümetten herhangi bir yetkili, 'Kürdistan sınırını çizdik, burası Kürdistan coğrafyasıdır' diyen hanımın neden ağzının payını vermez, haddini bildirmez? Yoksa gizli kabulleri mi var? Misak-ı Milli sınırları içinde başka bir devletin varlığından, isminden söz etmek hiç kimsenin haddi değildir." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisindeki hiçbir coğrafyanın "Kürdistan coğrafyası" olmadığını ve olmayacağını ifade eden Arıtman şunları söyledi:
"Kürt kökenli vatandaşlarımız dahil hiç kimse bu vatanın değil bir karış toprağını, bir çakıl taşını bile Kürdistan diye vermez ve vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarını Kürdü-Türkü atalarımız canları, kanları pahasına birlikte çizdi. Bugün hâlâ evlatlarımız vatanı, sınırlarını korumak için Kürdü, Türkü yan yana şehit düşüyor. Bu hanımın atasına da evladına da birazcık olsun vicdani, insani bir borcu yok mudur? Unutmasın ki tek kuruşunu bile hak etmediği maaşını bu şehitlerin aileleri de dahil bu millet ödüyor. Bu hanım başta Kürt kökenli vatandaşlarımız da dahil olmak üzere on binlerce insanımızın katili olan terörist başının değil de aziz milletimizin vekilliğini yapsın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler