Cimbom kayıplarda

Ankaraspor beraberliği ile geçen hafta şampiyonluk yarışına havlu atan Galatasaray, ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Başkent'in bir diğer temsilcisi Hacettepe'ye yenilerek, UEFA yolunda da darbe aldı: 2-0.

Yayınlanma: 01.05.2009 - 19:19
Abone Ol google-news

Sezonun ikinci yarısında büyük bir düşüş yaşayan Cimbom, sakatlıkları süren Servet, Serkan Çalık ve Serkan Kurtuluş ile cezalı Arda’dan yoksun gittiği Hacettepe deplasmanında da umduğunu bulamadı, sahayı 2-0’lık yenilgi ile terk etti… Karşılaşmanın ilk yarısında etkili görünen Sarı-Kırmızılı takım Baros, Lincoln ve Yaser ile yakaladığı net pozisyonlarda Başkent ekibinin 3. kalecisi Ercüment’e takıldı. Bu bölümde Hacettepe’nin kontratakları da gol getirmeyince ilk 45 dakika golsüz tamamlandı.

Mücedelinin 2. yarısında etkinliğini artıran ev sahibi takım, 58. dakikada Patiyo ile öne geçti. Soldan yapılan ortada gelişine oldukça düzgün vuran Beninli oyuncu, skor üstünlüğünü Hacettepe’ye getirdi: 1-0. Bu dakikadan sonra beraberlik için yüklenen Galatasaray, organize olmakta zorlanınca gol umudu Lincoln’ün frikiklerine kaldı. Ev sahibi takımın genç kalecisi Ercüment ile Cimbom’un forvetleri arasında geçen bölümde üstünlüğünü korumayı başaran Hacettepe, uzatma bölümünün 3. dakikasında İbrahim Şahin’in nefis golü ile Sarı-Kırmızılıların beraberlik umutlarını da bitirdi. Sağdan yapılan ortada müsait durumda iyi yükselen genç futbolcu, kafayla De Sanctis’i 2. kez mağlup ederek karşılaşmanın skorunu belirledi.

Son 7 haftanın 5’inde puan kaybeden ve bu süreçte sadece Gaziantepspor ve Belediyespor’u 1-0’lık skorlarla mağlup eden Galatasaray, elindeki son hedef olan UEFA Kupası’na katılma şansını da riske etti.

Karşılaşmanın fotoğrafları için tıklayınız: www1.cumhuriyet.com.tr/ 

 

Penbe: İzleyenlere iyi bir maç izlettik

Hacettepe Teknik Sorumlusu Ergün Penbe, Galatasaray karşısında iyi oynadıklarını belirterek, izleyenlere iyi bir maç seyrettirdiklerini söyledi.

Ergün Penbe, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, güzel ve keyifli bir maç olduğunu belirterek, ''İzleyenlerin bu maçtan zevk aldığını düşünüyorum. Oyuncularımı gönülden tebrik ediyorum. Onlardan istediğim her şeyi yaptılar. Gol yemeden kazandık. Önceki haftalarda da iyi top oynuyorduk fakat skora yansıtamıyorduk'' dedi. Ligde onur mücadelesi verdiklerini ifade eden Ergün Penbe, ''Kalan 4 maçta da en iyi şekilde mücadele edip, ligi tamamlayacağız'' diye konuştu. Galatasaraylı taraftarların Bülent Korkmaz'a yönelik yaptığı istifa tezahüratlarına da değinen Penbe, şunları kaydetti: ''Çok üzüldüm. Bugün kaptan Bülent'e yapılanlar ileride bize de yapılır. Bülent, bu camiaya 24 senesini vermiş, büyük başarılara imza atmış biri. Galatasaray seyircisinin kendi bünyesinden yetişmiş birisine böyle davranmasını yanlış buluyorum. Çok talihsizlikler yaşadılar. Avrupa'da antrenörler uzun yıllar bir kulüpte çalışıyor ve destekleniyorlar. Türkiye'de de bunların aşılması lazım. Umarım bundan sonra Galatasaray, Bülent Korkmaz ile daha iyi yerlere gelir. Galatasaray'a başarılar dilerim.''


Korkmaz: Ağır bir yenilgi oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Hacettepe karşısında kötü oynadıklarını belirterek, ''Ağır bir yenilgi oldu. Hacettepe daha çok istedi, Hacettepe'yi kutluyorum'' dedi. Artık şampiyonluk hedefinden koptuklarını söyleyebileceklerini ifade eden Korkmaz, hedeflerinin gelecek maçlarda Galatasaray'a yakışır bir şekilde oynamak ve Avrupa kupalarına katılmak olduğunu ifade etti.

İstifa konusunda yöneltilen sorulara ''Bu tür konuları hiçbir zaman medya önünde konuşmam. Bu karar Galatasaray Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun takdiridir'' diyen Korkmaz, oyuncu değişikliklerinin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine de ''Berabere ya da yenildiğiniz zaman eleştirilerin olması çok normaldir. Bunlara hiç bir zaman cevap vermedim, şimdi de cevap vermeyeceğim'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler