"Atatürk Türkiye'sinde güçlü olmalıyız"

Türkiye’de eğitim alanında çok sayıda projeyi hayata geçiren ÇYDD'nin 20. kuruluş yılında Fazıl Say ve çok sayıda sanatçı konser verdi. Gelirinin üniversite öğrencilerine burs olarak verileceği gecede konuşan Prof. Türkan Saylan, burs verdikleri öğrencilerin cemaatlere, tarikatlara katılmadıkları için büyük bir tehdit altında olduklarını belirterek, “Atatürk Türkiye’sinde çok güçlü olmalıyız” dedi.

Yayınlanma: 02.05.2009 - 19:04
Abone Ol google-news

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenelen, “Bir Işık da siz yakın” projesi kapsamında düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Prof. Türkan Saylan, Türkiye’nin her tarafında insanların adalet, eşitlik ve insan hakları aradıklarını kaydederek, “Bizde adalet arıyoruz. Derneğimizin kuruluş amacı kendiliğinden gerçekleşmiş oluyor” dedi. Anadolu’nun her köşesinde yetişen kızların eğitim aldıktan sonra çok başarılı olduklarını söyleyen Saylan, “Onlara kötülük atmak isteyen insanlar var. Hiçbir zaman onlar öyle yanlışlıklar yapmazlar. Bu güne kadar 29 bin üniversite öğrencisine burs verdik. Onların içinden birkaç tane yanlış çıkabilir. Buna kimse mani olamaz. O zaman da biz onları programımızdan çıkartırız” ifadesini kullandı. Burs verilen öğrencilerin hiçbirisinin cemaatlere, tarikatlara katılmadıkları belirten Saylan, “Bu yüzden büyük tehditler alıyoruz. Atatürkçüler çok sağlam durmalıdır. Çünkü burası Atatürk Türkiye’si. 20. yılını kutlayan ÇYDD büyük bir dayanışma içerisindedir” dedi.

Gecede sahne alan Fazıl Say ise Türkan Saylan’a büyük bir haksızlık yapıldığını belirterek, “Bunlara öfkelendik ve başkaldırdık. Ben de eserlerimde bunlara yer verdim. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ni bu kadar dolduran ve ÇYDD’ye destek olan herkese teşekkür ediyorum” görüşünü dile getirdi. 2 bin adet biletin satıldığı gecede, Patricia Kopatchinskaja, Cihat Aşkın, Çağ Erçağ, Tolga Salman, Burcu Karadağ, Güvenç Dağüstün de Say’a eşlik etti. (Fotoğraf: Vedat Arık)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler