Lig kaynıyor

Ligde haftanın açılış maçında Süper Lige veda maçları oynayan Hacettepe sahasında güçlü rakibi Galatasaray'ı 2-0 yenerek ilginç bir skora imza attı.

Yayınlanma: 04.05.2009 - 18:16
Abone Ol google-news

Ligde haftanın açılış maçında Süper Lige veda maçları oynayan Hacettepe sahasında güçlü rakibi Galatasaray`ı 2-0 yenerek ilginç bir skora imza attı. Ligde elinde kalan son hedefi Avrupa kupalarına katılmak olan Galatasaray ilk yarıda üstün olan taraftı. Sarı-kırmızılılar Baros ve Yaser ile üç defa gole çok yaklaştı.Ama bilhassa aylardır forma giymeyen Yaser`in harcadığı mutlak iki pozisyon Sarı-kırmızılı taraftarlara adeta saç baş yoldurdu. Buna karşılık evsahibi Hacettepe ise ani geliştirdiği ataklarda özellikle devrenin son dakikasında gole çok yaklaştı ama bu pozisyondan yararlanamadı. İkinci yarıya ise ilk yarının aksine Hacettepe çok hızlı başladı. Evsahibi ekip etkili oyununun semeresini Patiyo`nun golüyle aldı. Bu golün ardından mutlak gole ihtiyacı olan Galatasaray Hasan Şaş`ı da oyuna alarak rakip kaleye tüm hatlarıyla yüklendi. Bu bölümde Hacettepe takımı golü koruma psikolojisiyle her Anadolu takımının yaptığını yapıp geriye yaslandı. Ama daha baskılı görünen Galatasaray yeterince üretken olamadı. Gol umudunu sadece Lincoln`ün duran toplarına bağladı. Bu frikiklerde son derece başarılı gününde olan Hacettepe`nin üçüncü kalecisi Ercüment devleşti. İzleyenlerin Galatasaray`dan beraberlik golü beklediği anda 90 artı üçüncü dakikada sahneye çıkan İbrahim Şahin kafa vuruşuyla Sarı-kırmızılıların puan ümitlerini bitirdi.
 
Ligde şampiyonluk yarışından uzaklaşınca tüm hedefini Avrupa kupalarına katılmak olarak belirleyen Trabzonspor evinde Kayserispor`u 4-1 yenerek haftayı mutlu kapattı. Maça ilk yedi dakikada gelen iki golle muhteşem başlangıç yapan Trabzonspor ilk yarı sonuna kadar olan bölümde belki de Kayserispor`un da çok dağınık bir görüntüde oluşunun da etkisiyle gole daha yakın olan taraftı. Ama ne var ki Bordo-mavili ekip bu pozisyonlarda çok yaklaşsa da üçüncü golü bulamadı. Kayserispor ise devre boyunca belki de ilk yarıda geliştirdiği tek etkili atakta penaltı kazanıp golü buldu,umutlandı.İkinci yarının başında da Kayserispor etkili olup pozisyonlara girse de bu fırsatları değerlendiremedi. Ardından tekrar Trabzonspor sahne aldı. Bordo-mavililer bu kez kazandığı penaltıyı değerlendirip farkı ikiye çıkarınca Kayserispor için bu dakikadan sonra yapacak pek bir şey kalmadı. Sarı-kırmızılılarda zaten oyun disiplininden uzaklaştı. Son dakikalarda bir gol daha bulan Trabzonspor maçı farklı bir galibiyetle tamamlayıp mutlu bir haftayı geride bıraktı.
 
Ligde haftaya lider giren Sivasspor deplasmanda Gaziantepspor`a 2-1 yenilerek haftayı puan kaybıyla kapattı,ama yine de haftayı zirvede bitirdi. Maçta Sivasspor ilk yarıda çok iyi futbol ortaya koyamasa da doğru oynayan taraftı. Evsahibi Gaziantepspor ise ilk yarı boyunca oldukça fazla pas hatası yaptı,etkili olamadı,pozisyona dahi girmekte zorlandı. Organize gelişen atakta Mehmet Yıldız`ın kafa golü ilk yarının 1-0 Sivasspor`un üstünlüğüyle kapanmasını sağladı. İkinci yarının başlarında oyun ortada geçerken altıpasta Mehmet Yıldız`ın müsait pozisyonda dokunamadığı pozisyonun ardından bir-iki dakika sonra Abdurrahman`a çarpan topun yön değiştirip Sivasspor adına şanssız bir biçimde filelere gitmesi maçta adeta bir dönüm noktası oldu. Bu dakikadan sonra Sivasspor oyundan düşmeye başladı. Gaziantepspor ard arda tehlikeli pozisyonlara girdi. Girilen pozisyonlarla geliyorum diye sinyal veren Gaziantepspor golü 80.dakikada güzel ortada Beto`nun şık kafasıyla geldi. Bu golün ardından formasını çıkaran Beto kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sivasspor ise son bölümde geç de olsa biraz uyandı,karambollerle tehlikeli pozisyonlarda buldu ama beraberlik golüne ulaşamayınca maç 2-1 Gaziantepspor galibiyetiyle sonuçlandı.
 
Ligde Sivasspor`un haftayı mağlubiyetle kapatmasının ardından liderlik şansını bir kez daha yakalayan Beşiktaş İnönü Stadındaki derbi maçta Fenerbahçe`ye 2-1 yenilerek liderlik şansını bu hafta da tepti. Maçın geneline bakıldığında topla daha fazla oynayan,rakibine oranla biraz daha fazla pozisyona giren taraf evsahibi Beşiktaş olsa da Sarı-Lacivertliler de diğer maçlarına oranla iyi mücadele sergiledi,Beşiktaş`tan pek de aşağı kalmadı. Sarı-Lacivertliler ayrıca rakiplerinin üzerine çok bilinçli giderek Siyah-beyazlı defansa zor anlar da yaşattılar. Özellikle Semih`in golündeki pas alış-verişi görülmeye değerdi. Sarı-Lacivertliler maçı belki de biraz daha 2-0 da tutabilseydi Beşiktaş`ı daha erken de havlu attırabilirlerdi. Ama 54.dakikada iki farkı yakaladıktan sonra altı dakika içinde farkı bire indiren golü Holosko ile filelerinde gören Sarı-Lacivertliler topu bu dakikadan sonra önde tutamayınca üst üste gelişen Beşiktaş ataklarında sıkıntılı anlar yaşayarak maçı güçlükle tamamladılar. Maçı her ne kadar güçlükle bitirseler de defansta Yasin,Gökhan Gönül,Roberto Carlos`un cansiperane oyunları Sarı-Lacivertlilerin maçı kazanmasında önemli etken olarak göründü.
 
Ligde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yaptığı çıkışla dikkat çeken Bursaspor deplasmanda Antalyaspor`u 3-2 yenerek önlenemez yükselişini sürdürdü. Maç ilk kırkbeş dakikanın sonuna kadar iki ekibin de dengeli oyunuyla geçti. Ama kırkbeş artı birinci dakikada Serdar`la gelen Bursaspor golü gol düellosunun fitilini ateşledi. İkinci yarı boyunca da iki takımın da temposu hemen hemen hemen hiç düşmedi,heyecanı hiç eksik olmayan bir maç oldu. Bursaspor iki kez farkı ikiye çıkartsa da Antalyaspor da kesinlikle pes etmedi,farkı bire indirmeyi de başardı ama maçtan puan çıkartmayı başaramayınca son haftalara korku tünelinin içinde girmekten kurtulamadı.
 
Ligin alt sıraları ilgilendiren önemli maçında Denizlispor evinde Eskişehirspor`u 3-2 yenerek ligde şimdilik rahat nefes aldı. Maçın ilk yarım saatinde çok kritik bir maça çıkan iki ekip telafisi olmayan bir hata yapmayalım kaygısıyla çok temkinli ve kontrollü oynadılar. Gol perdesini Anderson`un açması ile iki takım da temkinli oyunu terkedip açık oynayınca maç bu dakikadan sonra gol düellosuna döndü. Angelov ve Bangoura ile 2-1 öne geçen Denizlispor Batuhan`ın golüne engel olamayınca durum 2-2`ye geldi. Bu dakikadan sonra her iki ekip de sürekli pozisyona girdi.İki ekipten birinin diğerinden daha fazla gole yakın olduğunu söyleyemeyiz.. İki ekip de üçüncü golü atabilirdi ve 3.golü atan 82.dakikada Çağlar`la Denizlispor oldu maçı da 3-2 kazanıp önemli bir üç puanı aldı. Bu sonuç Horozlara şimdilik nefes aldırdı ama son haftalarda cadı kazanına dönen alt sıralarda daha köprünün altından çok sular akar bizce.Es-Es`ler ise düşme potasının sıcaklığını daha da fazla ensesinde hissediyor.
 
Ligde iki Başkent temsilcisinin kapışmasında Ankaragücü Ankaraspor`u 1-0 yenerek kümede kalma yolunda dev bir adım attı. Maçın genelinde oyun kalitesi pek de vasatı aşamadı. Gol pozisyonunun da kısıtlı sayıda olduğu mücadeleye ve özellikle de Ankaragücü`nün taktik savaşına dönük bir maç geçti.Kısıtlı sayıdaki pozisyonlardan birinde golü atan El-Yasa takımına hayat öpücüğü verdi ve Ankaragücü çok keskin bir virajı alnının akıyla döndü.
 
Ligde alt sıraları ilgilendiren bir diğer maçta Konyaspor sahasında Kocaelispor`u 2-0 yenerek biraz olsun rahatladı. Maça Konyaspor daha ikinci dakikada Serhat ile bulduğu golle başladı. Bu dakikadan sonra iki ekip de kontrollü ve temkinli oynasa da zaman zaman karşılıklı tehlikeli pozisyonlara girdiler. Ama Konyaspor için belki son şans değildi bundan dolayı kontrollü oynadılar diye düşünsek bile Kocaelispor`un üstelik de bu maç son şansı olduğu halde neden süratli oynaması gerekirken kontrollü oyunu tercih ettiler bunu çözmekte zorlandık. Sekseninci dakikada kazandığı penaltıyı Kratocvil`le gole çeviren Konyaspor oyunu rölantiye alarak fazla zorlanmadan tamamladı.
 
Ligde düşme korkusu yaşayan İstanbul Bş Bld sahasında Gençlerbirliği`ni 3-1 yenerek pes etmemeyi sürdürdü. Maçın koca ilk yarısında bir türlü gelmeyen goller ikinci yarıya sığdı. Devrenin hemen başında Ali ve İbrahim Akın`la İstanbul Bş Bld 2-0 öne geçti. Bu ard arda gelen iki gole Djite ile yanıt veren Gençlerbirliği umutlansa da günün başarılı oyuncularından İbrahim Akın`la bir gol daha bulan İstanbul Bş. Bld. kendisi için umut tazeleyen bir galibiyet elde etti. Gençlerbirliği ise bu sonuçla zaten tamamen bir türlü uzaklaşamadığı düşme hattına yine yaklaşmanın üzüntüsünü yaşadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler