Teknolojide marka rüzgârı

Krizin tüm dünyayı sarstığı 2008’de teknoloji şirketleri değerlerine değer kattı. Google, Microsoft’u geride bırakarak, dünyanın en güçlü 100 markası arasında zirveye yerleşti.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 09:51
Abone Ol google-news

Financial Times işbirliği ile bu yıl 4.’sü yapılan “BRANDZ™ Top 100 En Güçlü Markalar Sıralaması”, dünyanın önde gelen pazar araştırması ve danışmanlık firmalarından Millward Brown tarafından açıklandı. Son 12 ayda marka değerini yüzde 16 arttırarak 100 milyar dolara ulaştıran Google, gerçekleştirilen araştırmada dünyanın en değerli markası unvanını aldı. Bir başka teknoloji devi olan Microsoft da (76.2 milyar dolar) ikinci sırada yer aldı. Teknoloji markaları sıralamasında 14’üncü sıradan 6’ncı sıraya yükselen BlackBerry (27.5 milyar dolar) yüzde 100’lük artışla değerini en fazla arttıran marka oldu.
 

En ‘Has’lar seçildi

Kadir Has Üniversitesi’nin düzenlediği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nde 2009 Yılının En Has Bilişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu. En çok beğenilenler bazı şirketler şunlar oldu: İnternet Servis Sağlayıcı - TTNET, Cep Telefonu - Apple IPhone, BT Satış Noktası - Teknosa, Bilgisayar - HP ve TOSHIBA, İletişim Şirketi - Turkcell, Online Alışveriş Sitesi - Hepsiburada.com, İnsan Kaynakları Sitesi - yenibiris.com...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler