"Ekonomi yönetimine tek çatı iyi oldu"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, ekonomi yönetiminin tek çatı altında toplanması ve bazı kararların daha hızlı alınmasına yardımcı olabilmesi açısından kabine değişikliğini olumlu bulduğunu söyledi .

Yayınlanma: 05.05.2009 - 11:44
Abone Ol google-news

Hükümetin kabine değişikliği konusunda bir değerlendirmede de bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, ekonomi yönetiminin tek çatı altında toplanması ve bazı kararların daha hızlı alınmasına yardımcı olabilmesi açısından kabine değişikliğini olumlu bulduğunu açıklayarak, şunları söyledi:
"Bizim açımızdan kabine değişikliğinin en önemli tarafı, yapısal tarafı. Yapısal tarafıdan kastım, tüm ekonomi yönetiminin, tüm bankaların tek bir çatı altında toplanmış olması, koordinasyon açısından hızlı karar vermek açısından önemlidir. 2009 yılı, tüm dünya ve Türkiye için önemli bir yıldır. O nedenle koordineli bir şekilde ekonomi alanında karar verilmesi, ve belki de zaman zaman oluşacak şartlara göre radikal kararlar alınması gereken bir dönemdir. Bu dönemde ekonomimizle ilgili birimlerin, tek bir Bakanlığın çatısında olması, hızlı karar verilmesi, bilgi akışının zamanında ve doğru bir şekilde sağlanması açısından önemi ve faydalıdır. Bu anlamda kabine değişikliğini olumlu görüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler