Hava sıcaklıkları azalacak

Türkiye'nin batı bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ile 4 derece artarken kuzeydoğu kesimlerde 1 ile 3 derece azalacak.

Yayınlanma: 06.05.2009 - 07:43
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; hava sıcaklığı Türkiye'nin batı bölgelerinde 2 ile 4 derece artacak, kuzeydoğu kesimlerde 1 ile 3 derece azalacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Türkiye'nin güney ve doğusunda görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, K.Maraş) kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise, yurdun batısında kuzey, doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif yağış anında orta kuvvette esecek.
 

Kuvvetli yağış, toz taşınımı, çığ tehlikesi ve kar erimeleri uyarısı

Meteoroloji, Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, K.Maraş) görülecek olan yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve Türkiye'nin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Uzmanlar, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Batman ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (çamur şeklinde yağış, görüş kısıtlaması, hava kirliliği v.b.) karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.
Yetkililer, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve Türkiye'nin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Parçalı bulutlu, Afyonkarahisar, Denizli ile Muğla'nın iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz:Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, K.Maraş) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu (Konya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, doğusu ile Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması istendi.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Van, Hakkari) ile Malatya ve Elazığ çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Siirt, Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (çamur şeklinde yağış, görüş kısıtlaması, hava kirliliği v.b.) karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Batman çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Batman ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (çamur şeklinde yağış, görüş kısıtlaması, hava kirliliği v.b.) karşı tedbirli olunulması gerektiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler