Nişasta üreticilerinin mısır alımı

NÜD Başkanı Akyüz,nişasta sektörünün yerli mısır üreticinin yanında olacağını belirterek "Geçen yıl 700 bin ton civarında mısır satın aldık, bu yıl da üretim planları doğrultusunda yine aynı seviyelerde alım yapmayı hedefliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 18.08.2008 - 09:44
Abone Ol google-news

Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) Başkanı Rint Akyüz, nişasta sektörü olarak, mısır üreticisinin ve üretiminin en büyük destekçileri olduklarını bildirdi.

Akyüz nişasta sektörünün bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da yerli mısır üreticisinin yanında olacağını belirterek, yem sanayinden sonra en büyük alıcı durumunda olan nişasta üreticilerinin tamamen yerli mısır kullandıklarını ve kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.
Hasat edilen yerli üretim mısırın yüzde 20-22 gibi bir bölümünü her yıl kampanya döneminin başlangıcından itibaren düzenli olarak satın aldıklarını vurgulayan Akyüz, ayrıca peşin ödeme sistemiyle yaptıkları alımların, çok düşük destek primleriyle üretim yapan mısır üreticisini rahatlattığını kaydetti.

Akyüz, geçen yıl yaklaşık 90 bin çiftçiden 700 bin ton civarında mısır satın aldıklarını hatırlatarak, bu yıl da üretim planları doğrultusunda yine aynı seviyelerde bir alım yapmayı hedeflediklerini, Türk mısır üreticisinin ve üretiminin en büyük destekçisi olduklarını vurguladı.

Nişasta üreticilerinin üretimleri itibariyle gıda sektörünün bir numaraları ham madde tedarikçisi olduğunu anlatan Akyüz, yerli mısırı katma değeri çok yüksek bır gıda ham maddesine dönüştürdüklerini belirtti.
Akyüz, mısır üretiminin nişasta sanayinin can damarı ve tek ham maddesi olduğunun da altını çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler