"Doğrunun karşısında organize güçler var"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Bu ülkede doğruyu yapmak çok da kolay değildir. Çünkü doğrunun karşısında organize güçler var'' dedi.

Yayınlanma: 09.05.2009 - 12:53
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,  AKP Nevşehir İl Teşkilatının Kapadokya Kültür Merkezi'ndeki 3. Olağan Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP'nin millete hizmet için siyasette yer aldığını, sıradan bir siyasi parti olmadığını söyledi.

Siyasette millete hizmet anlayışının ön planda tutulması gerektiğini vurgulayan Çiçek, ''Yaptığınız yanlış, milleti sıkıntıya sokar. Allah rızası için ve millete hizmet için siyaset yapacaksınız. Aldığınız kararların özünde bu olacak. Bu ülkede doğruyu yapmak çok da kolay değildir. Çünkü doğrunun karşısında, Türkiye'de organize güçler var. Doğrunun yapılmasından rahatsız olanlar var'' diye konuştu. Türkiye'de 51 siyasi parti bulunduğunu, bazı yeni partilerin de kurulma yolunda olduğunu belirten Cemil Çiçek, şunları kaydetti:

''Dünyadaki en büyük meydan, siyaset meydanıdır. Kim bu memlekete siyaset yolu ile hizmet etmek istiyorsa, gelir, bu meydanda vatandaşla görüşür, konuşur, sonra tercih kimden yana olursa o da gelir ülkeyi yönetir.

Biz halkın iradesine saygı duyan bir iktidarız. Halkın desteği ile iktidar olduk, halk ne derse o olur. Ama halkın dediğinden rahatsız olanlar da olmuştur. Bunların kimler olduğunu görüyorsunuz.

İktidar olduğumuz 6 sene 5 ay 10 günlük sürede, Türkiye'deki demokrasi köprüsünün altından nelerin geçtiğini, ne sıkıntıların yaşandığını görüyorsunuz. Biz her türlü zorluğa, sıkıntıya, engellemelere rağmen ülke yararına olan fikir ve düşüncelerimizi söyledik.''

Emeklilik yaşının 1991 yılındaki koalisyon hükümeti döneminde 38-40'a indirildiğini hatırlatan Bakan Çiçek, Avrupa'da 7 kişinin çalışıp, bir emeklinin ücretini ödediğini, Türkiye'de ise 1.5 kişiden kesilen para ile bir emekli maaşı ödendiğini söyledi.
Bakan Çiçek, sosyal güvenlik kurumlarının gelirinin, gideri karşılayamadığı için bu yıl bütçeden 46,5 katrilyon lira ödeme yapıldığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler