Gezmiş ve arkadaşları unutulmadı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 37. yılında Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Yayınlanma: 09.05.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HAAK-Bir) tarafından Hamburg'un Rothenburgsort semtindeki dernek binasında düzenlenen anma törenine, HAAK-Bir Başkanı Hakkı Altıntaş, Avrupa Karabalılar Derneği Başkanı Murat Kaplan, HAAK-Bir yönetim kurulu üyeleri, Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gökten Küçük, Sol Parti Hamburg eyalet meclisi üyesi Mehmet Yıldız, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg eyalet meclisi üyesi Bülent Çiftlik, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İktisat anabilim dalı öğretim üyesi Çiğdem Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İdam edilenler için saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde, belgesel filmlerin yanı sıra "Hatırla Sevgili" adlı diziden de kesitler gösterildi.

Altıntaş, konuşmasında, Atatürk'e en büyük desteği veren bir kuşağın "68 ve Deniz Gezmiş'lerin kuşağı" olduğunu belirterek, "Demokrasiden, insan haklarından yana olan Pir Sultan Abdallar, Denizler, hepsi bizim... Onları asla unutmayacağız" dedi.
Milletvekili Çiftlik de, Alevi vatandaşların özel sorunları bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'de doğuda yaşayanlarla batıda yaşayanların sorunları farklı. Sosyolojik olarak hepimiz göçmeniz. Herkesin bazı sorunları var. Alevi vatandaşların da ortak sorunları var. Ben milletvekili olarak her konuda çaba harcamaya hazırım" diye konuştu.

Milletvekili Yıldız ise, Deniz Gezmiş'in dile getirmiş olduğu taleplerin bugün de geçerli olduğunu savunarak, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının talebi, tam bağımsız bir Türkiye'ydi. Eski sorunlar bugün de devam etmektedir. Deniz'lerin mücadelesi hepimize ışık saçtı" ifadesini kullandı.

Etkinlikte HAAK-Bir tiyatro grubundan gençler, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını canlandıran bir oyun sahneledi. Etkinlik çerçevesinde daha sonra saz eşliğinde türküler söylendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler