Ankara'da 4 avukata gözaltı

Ankara Barosu’na kayıtlı 4 avukatın dün “Terör örgütü PKK Kongra-Gel ile ilişkileri bulunduğu” iddiasıyla gözaltına alınmaları protesto edildi.

Yayınlanma: 12.05.2009 - 17:32
Abone Ol google-news

Çoğunluğunu İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyelerinin oluşturduğu; Türkiye İnsan Hakları Vakfı, KESK, MAZLUMDER ve Halkevleri üyelerinin de destek verdiği bir grup, Ankara Adalet Sarayı önünde toplanarak, “Terör örgütü PKK Kongra-Gel ile ilişkileri bulunduğu” iddiasıyla Ankara Barosu’na kayıtlı 4 avukatın gözaltına alınmasını alkışlarla protesto etti.

İHD Genel Başkanı Avukat Öztürk Türkdoğan,  gözaltına alınan avukatlardan Hasan Anlar’ın İHD Genel Sekreter Yardımcısı, Filiz Kalaycı’nın MYK Üyesi, Halil İbrahim Vargün’ün eski MYK üyesi, Murat Vargün’ün ise insan hakları savunucusu olduğunu söyledi. Ev ve bürolarında arama yapılan avukatların gözaltına alınmalarından vazgeçilmesini isteyen Türkdoğan, “Mesleki konumları itibarıyla avukatların gözaltına alınmaları sadece kendileri için değil, savunma mesleği ve hakkı açısından da ağır bir ihlal oluşturmaktadır” dedi. Türkdoğan, “Soruşturmanın, hukukun üstünlüğü, avukatlık mesleği ve insan hakları savunucularının güvencelerine saygılı biçimde yürütülmesini istediklerini” söyledi. ÇHD Genel Başkanı Avukat Kâzım Bayraktar ise “DTP’ye yönelik operasyonların avukatlara doğru devam ettiğini gösterdiğini” belirterek, “Savunma hakkının bağımsızlığının çiğnendiğini” kaydetti.

ÇHD Genel Yönetim Kurulu Üyesi avukat Selçuk Kozağaçlı da avukatların gözaltına alınmalarının yasalara ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu aktardı. Kozağaçlı, gözaltı kararına itirazda bulunacaklarını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler