Bayar'dan adaylara çağrı

DP Genel Başkan eski Yardımcısı Mehmet Ali Bayar, 7 yıldır hizmet verdiği DP'nin, 5. Olağanüstü Kongre'sinde genel başkan adayı olmaktan onur ve şeref duyduğunu söyleyerek, "Hiç kimsenin adayı değilim. Tek irade delegedir, kendimi onların iradesine teslim ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 14.05.2009 - 10:29
Abone Ol google-news

Sadece partinin yarınları için Türkiye'nin yarınları için genel başkanlığa aday olduğunu söyleyen DP Genel Başkan eski Yardımcısı Mehmet Ali Bayar, "Adaylığım bir taban hareketidir ve tabanın partisine, misyonuna, Türkiye'nin yarınlarına sahip çıkma iradesine ve azminin bir sonucudur. Kararlılıkla 16 Mayıs'ta yapılacak kongrede bildiğim doğru yolda sonuna kadar yürüyeceğimi burada bir kez daha açıkça ifade ediyorum. Merkez sağın içine düştüğü sıkıntı Türk demokrasisini ve cumhuriyeti sıkıntıya sokmuştur. Son seçimler şunu göstermişti DP vardır, bir direnç noktası vardır, DP milletin, tarihin malıdır, bütün mesele DP'ye sahip çıkmak ve bugün içine düştüğü çıkmazdan kurtararak, misyonunu 21. yüzyıla taşımaktır; bu yüzden aday oldum" dedi.

Bayar, bugüne kadar bazı zaafları yüzünden, DP'nin sıkıntıya düştüğünü, bu sıkıntılar nedeniyle parti kurulduğu günden bu yana ona gönül veren, bu gün yeniden DP'nin saflarında kendisini görmek isteyen oyların, milletin önemli bir bölümünün başka partilerde sürgün durumda olduğunu belirterek, "Ben sürgünü sona erdirmek için aday oluyorum" diye konuştu.

Milletin asıl sorununun televizyonlardakilerden çok daha farklı olduğuna dikkat çeken Bayar, milletin yeterince, cumhuriyetçi, milliyetçi, Müslüman ve laik olduğunu ancak milletin yeterince zengin, özgür, sağlıklı, eğitimli ve güvenlik içinde olmadığını söyledi. Türkiye'nin asıl sorunlarının bunlar olduğunu savunana Bayar, "Milletimize yarınları için bir umudu vaat etmek için genel başkanlığa adayım" dedi. Bayar, DP'yi yeniden siyasetin merkezine getirmek için aday olduğunu ifade ederek, "Hiç kimsenin adayı değilim, tabanın, milletin adayıyım. Tek irade delegedir, onların iradesine kendimi teslim ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayar, kurultayda DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun tarafında yer alarak, Soylu'yu destekleyeceği yönündeki iddialarını yalanlayarak, "Kararlılıkla sonuna kadar kongre kürsüsünde genel başkan olmak için konuşacağım. Delegenin üzerinde hiçbir tahakküm bugüne kadar işlememiştir. Ben hür irademle, hür vicdanımla aday oldum" dedi.

Bayar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Hüsamettin Cindoruk'u, eski Başbakan Tansu Çiller'in ise Süleyman Soylu'yu açık şekilde desteklemelerini ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu partinin tarihini inkar ederek siyaset yapılamaz. Bu parti tarihe ve millete aittir. Bu partinin geçmiş bütün genel başkanlarına minnetlerimi duyuyorum. Sayın Demirel bu partinin manevi lideridir. Demirel gibi bu ülkenin bir büyük varlığını, 9. Cumhurbaşkanı olarak siyasete çekmek, kendisinin de esasen istemediği bir şeydir. Demirel'in eski arkadaşlarına muhabbet beslemesi son derece doğaldır. Sayın Çiller de bu partiyi iktidara taşımış son başbakandır. O da eski arkadaşlarına vefa gösterisi olarak destek veriyorsa son derece doğaldır."

"Cindoruk ve Soylu benim yanıma gelsin"

Bugünün kavgalarında kendisinin yerinin olmadığını, Soylu ve Cindoruk'un arasındaki kavganın dünün meselesi olduğunu söyleyen Bayar, "Benim bu kavgalarda yerim yok, benim meselem yarının meseleleri. Talebim, Cindoruk ve Soylu benim yanıma gelsin. Delegelerinin çoğunun da isteği bu. Ben bütünleşmeden yanayım" diye konuştu.

 

Kongreye doğru

Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresi 16 Mayıs Cumartesi günü Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde toplanacak.

Genel Başkan Süleyman Soylu, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde partisinin aldığı oy oranının ardından olağanüstü büyük kongreyi toplama kararı almıştı.

1112 delegenin oy kullanacağı kongrede genel başkan seçiminin yanı sıra Genel İdare Kurulu'nun 50, Merkez Karar Kurulu'nun 70 ve Yüksek Haysiyet Kurulu'nun 20 üyesi de belirlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler