Yunanistan'da grev var

Yunanistan'da kamu çalışanları, "Hükümetin izlediği ücret politikasını" protesto etmek amacıyla bugün 24 saatlik greve gitti.

Yayınlanma: 14.05.2009 - 12:49
Abone Ol google-news

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla yapılan greve, kamu kurumları, yerel yönetim, banka, vergi daireleri, posta, elektrik ve su işleri çalışanlarının katılmasıyla hizmetlerde aksamalar meydana geldi.

Sivil hava yolu çalışanlarının da greve 4 saatlik iş durdurma eylemiyle destek vermesi yüzünden çok sayıda seferde aksamalar oldu.

Atina ile Pire kentlerinin de içinde yer aldığı Atika bölgesinde bulunan devlet hastaneleri çalışanlarının da katıldığı grev süresince, hastanelerde yalnız güvenlik ve acil yardım birimlerinin görev yaptığı açıklandı.

Bu arada Atina'nın Klathmonos meydanında düzenlenen protesto gösterisine, çalışanların yanı sıra emekliler de katıldı.

ADEDY'den dün yapılan açıklamada, konfederasyonun "kamu çalışanlarının ve emeklilerin hükümetin izlediği, alım gücünün azalmasına yol açan düşük maaş politikasıyla mücadele içinde bulunduğu" belirtilirken, tazminatlarını alamayan emeklilerin sayısının 5 ay içinde 20 bini aşacağı kaydedilmişti.

Sözleşmeli kamu çalışanlarının sözleşmelerinin yenilenmesini istediklerini de belirten ADEDY, çalışanların talepleri yerine getirilinceye kadar "mücadeleye devam edileceğini" vurgulamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler